Gözlük kaç derece?

hus3yin46

Centipat
Daha fazla  
Buraya fotoğraf yükleyemedim hata veriyor alttaki linkten bakabilirsiniz. Öncelikle sağ gözüm -1, 25 bunu biliyorum ama sol gözüm -2, 25 mi yoksa -0, 75 mi aydınlatırsanız sevinirim.

Miyop ayrı astigmat ayrıdır. Sferik sizin miyop-hipermetrop olayınızı belirlerken silendirik ise astigmatı belirler. Toplamı ne işinize yarayacak cidden merak ediyorum :)

Hocam polislik için merak etmiştim. Yani yukarıdaki hesaplama yanlış mı?
Polislikte nasıl bir şey istiyorlar sizden bilmiyorum ancak astigmat 2 iken miyop 1 ise veya miyop 2 iken astigmat 1 ise -hesaplamaları boş verelim- toplamları aynı çıkacaksa nasıl bir toplamdır bu? Yani polislik belgelerinde nasıl gözükecek? İkisi birbirinden farklı şeyler.
-
1733233426618.png - En garantisinin bu ölçümler ve anlamları olduğunu düşünüyorum.

Polislikte miyop+astigmat 2 dereceyi geçmemesi lazım. Lazer ameliyatı olunca kabul ediliyor diye biliyorum.

Miyop + astigmat 2 dereceyi geçiyor mu bende hocam şimdi kafam çok karıştı.

Polislikte nasıl bir şey istiyorlar sizden bilmiyorum ancak astigmat 2 iken miyop 1 ise veya miyop 2 iken astigmat 1 ise -hesaplamaları boş verelim- toplamları aynı çıkacaksa nasıl bir toplamdır bu? Yani polislik belgelerinde nasıl gözükecek? İkisi birbirinden farklı şeyler.
-
Eki Görüntüle 2365987 - en garantisinin bu ölçümler ve anlamları olduğunu düşünüyorum.

İnternette bende araştırdığmda sadece miyop + astigmat değerlerinin toplamı bir göz için 2 dereceyi geçmemesi gerektiğini söylüyordu ama benimki +lı -li olunca kafam karıştı. Şimdi ben geçebiliyor muyum kalıyor muyum tam anlayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı