Gözlük kullanmak sağlığa iyi gelir mi?

Makaleler
5
Dostlar benim sol gözümde astigmat var %50, sağ gözümde de 0,5'lik bozukluk var. Doktor gözlük verdi ve şahsen bence güzel bir gözlük fakat bağzıları ne kadar kullanırsam gözüm o kadar alışırmış ve daha da bozulurmuş diyorlar, zaten çıkarınca normalden daha da bulanık görüyorum, ayrıca takmazsam da astigmat ilerleyen bir şey olduğu için yine bozulurmuş diyorlar yani iki arada bir derede kaldım. Bu konuda bilgili olan kişiler yardım edebilirler mi acaba?

Keşke gözlüğü veren doktoruna sorsaydın bunları, daha doğru cevaplar olurdu kulaktan dolma bilgiler yerine.

İki fikir de doğru sayılır bende astigmat var ve yıllardır asıl derecemin 0,50 kadar eksiği olan bir gözlük kullanıyorum gözümü tembelliğe sevketmemek adına (doktor tavsiye etti bunu). Ayrıca doktor gözlüğü düzenli ve sürekli olarak kullandığım için numaramın pek yükseltmediğini söylemişti. İyi bir göz doktoru bulup ona danışmanı öneririm buradan bizim yazdığımız şeylerin senin için hiçbir faydası olmaz.

Ben de kullanıyorum. 4 yaşımdan beri, yaklaşık 15 senedir. Hipermetrop var. Git gide numaram düştü. Emin ol yararı var. Doktor boşuna vermiyor.

Hocam doktorunuzla görüştüyseniz yazabilir misiniz? Bende de astigmat var ve şuan çok bulanık görüyorum. Ne yapmam lazım.
Sorunuz profil fotoğrafınızla bağdaşıyor Tabi ki de doktora gideceksiniz.

@Cern99 Siz benle dalgamı geçiyorsunuz? Burada ciddi ciddi bir sorunu yazıyorum. Gittim doktora. İlerlememesi için arkadaşa bir şeyler söylemiştir. Bilmiyorum belki bende dikkat ederim diye düşündüm. Fakat siz yine de işin gırgırındasınız. Hocam boşuna kalabalık yapmayın.

Öncelikle ben arkadaş şakasına söylemiş , neyse doktor bana astigmatın ilerleyen bir şey olduğunu söyledi ve gözlük bunu bastırıyormuş. Yani bugün %50 astigmat varsa benim ki gibi yarın %60 olabilirmiş. Bence en kısa zamanda ''özel'' bir hastane de muayene olmalısın, ücreti 50-100 lira arasıydı burada ve hizmet çok iyiydi bence devlet hastanesine gitme.

Hocam vallahi şuanda hiç şaka kaldırabilecek bir durumda değilim. Arkadaş kusuruma bakmasın. Aradığım cevabı verdiniz. Yalnız bu astigmat hiç geçmiyor mu yoksa numarasının büyümesi mi engellenebiliyor sadece? Bugün devlet hastanesine gittim. Yarın özel hastaneye gideceğim. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…