Sol gözüm net goremiyor. Sag gozum iyi durumda. Ama sol gozumle yazilari keskinleştiremiyorum. Doktor gözlük verdi fakat ben dışarıda veya okulda kullanmayi sevmiyorum. Evde takiyorum görme bozukluğum ilerler mi?
7 yıldır aynı şekilde kullanıyorum. 0.50 civarıyla başlayan gözlerim şu an muhtemelen 3 numara olmuştur. En son 2 yıl önce kontrole gitmiştim ve biri 2 diğeri 2.5'du.
7 yıldır aynı şekilde kullanıyorum. 0.50 civarıyla başlayan gözlerim şu an muhtemelen 3 numara olmuştur. En son 2 yıl önce kontrole gitmiştim ve biri 2 diğeri 2.5'du.
Doktorla konuştuğum zaman (3 yılı aşmıştır) göz bozukluğu daha çok genetik. Gözlük takman engellemez, takmaman da arttırmaz. İstisna belki vardır ama 20 civarına kadar artar ardından yavaşlar hatırladığım kadarıyla.
Bende de miyop ve astigmat var. 9 senedir falan gözlük takıyorum. 0.50 gibi numaralarla başlayıp 2.50 lere kadar falan geldi. Son gittiğimde bir gözümün numarasını düşürdü doktor. Astigmat sonradan çıktı. Ben hiç takmamazlık yapmam. 4K görmek varken neden 360p göreyim?