Gözlük takarken yaşanan görme kusuru sorun oluşturur mu?

s_g_rx7_1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, astigmatim hafif olduğu için gözlük kullanıyorum. Ancak son zamanlarda, gözlük takmama rağmen astigmat belirtilerinin geçmediğini fark ettim. Gözlük takınca görüşüm netleşiyor, ancak hafif astigmat belirtileri hala devam ediyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Gözlerimi yorduğum için mi böyle oluyor, yoksa başka bir nedeni mi var? Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Hocam gözlük gözü tedavi etmez ki.

Hayır tedavisini demiyorum gözlüğü taktığımda hala astigmat belirtileri var diyorum gözlük takınca geçmesi gerekmiyor mu?

Anladım hocam yukarıdaki arkadaşın dediği gibi göz derecesi yükselmiştir gidip yeni bir gözlük almanız gerekir veya o şekilde de kullanabilirsiniz.

Astigmat olma sebebini doktor sana söyler ona sorabilirsin ben sordugumda gözlerimi sertçe kaşıdıgımı ondan bozuldugunu söylemişlerdi doktor dışında kimse bilemez düşük zekalı arkadaşlarımız yanlış bilgi verirler (kör olacaksın dikkat etmezsen, yavaştan körlük başlayacak, doguştan astigmatsın, tedavi etmezsen kör olursun,) gibi cümleler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…