ruzgaar
Hectopat
Daha fazla
Merhaba neredeyse 10 ay önce falan kendime gözlük aldım çünkü ara sıra yazıları okumakta vs. zorlanıyordum (göz numaralarım pek büyük değil biri 0.5 biri 0.75). Gözlüğü en başta anlık hevesle kullanmaya başladım ama pek alışamadım. Sanki çok kullanınca başım ağrıyor gibiydi onu tam hatırlamıyorum ama genelde günümün 4-5 saatini bilgisayar başında geçirdiğimden dolayı gözlük taktığımda kulaklık gözlüğe baskı yapınca çok rahatsız oluyordum ve bir süre sonra takmayı bıraktım. Bugün yine bir YouTube videosu izlerken videodaki kişinin gözlüğünü görünce aklıma geldi gözlüğü takmak ve takmaya başladım. Yaklaşık 2 saattir falan taktım ama dediğim gibi hem kulak kısmıma hem de burun kısmıma baskı yapıyor gibi geliyor ve çıkarasım geliyor. Aslında takmam benim için daha sağlıklı çünkü okulda en arka sıradayım ve bazen tahtayı görmekte zorluk çekiyorum. Gözlüğe karşı ön yargı mı oluşturdum bilmiyorum ama bir türlü uzun vadeli kullanamıyorum. Sizce ne yapsam bunu alışkanlık haline getirebilirim? Ekstra ekleme: Bazen şaşırtıcı derecede normalde okuyamayacağım yazıları okuyabilirken( örneğin: 10 metre uzaklıktaki küçük bir yazı) bazen de 3 metre önümdeki yazıyı okuyamıyorum. Bunun sebebi nedir? Bu olaydan dolayı da gözlük kullanmak istemiyorum çünkü bazen görüyorum bazen görmüyorum beni çok belirsizliğe sokuyor bu durum.
Son düzenleyen: Moderatör: