GoodbyeDPI ile Discord'a girememek

VirtuosoTR

Decapat
Daha fazla  
Son birkaç gündür Discord uygulamasını çalıştırmaya çalışıyorum. Ancak VPN kullanmadan erişim sağlamam gerekiyor. Bazı kişiler DNS veya GoodbyeDPI kullanmamı önerebilir, fakat VPN kullanmamamın sebebi, ağ ile ilgili çalışmalar yapmam ve IP adresime ihtiyaç duymam. Ayrıca, Discord üzerinden belirli kişilerle iletişim kurmam gerekiyor.

Bu sorunun kaynağını anlamak için Wireshark ile ağ trafiğini analiz ettim. İncelemelerim sonucunda, IP adresinin Türk Telekom'a ait olduğunu ve sandvine adlı şirketin DPI (derin paket inceleme) korumasını kullandıklarını tespit ettim. GoodbyeDPI'nin kaynak kodlarını detaylı bir şekilde inceledim ve çeşitli Türkiye sürümleri üzerinde denemeler yaptım, ancak beklenen sonucu alamadım.

Bunun üzerine, modemimin WAN ayarlarını Cloudflare sunucularına yönlendirecek şekilde yapılandırdım. Fakat Wireshark analizlerinde, "hello" ve "hi" paketlerinin uyuşmadığını gördüm. Çünkü Türk Telekom'un ISS IP'si araya girerek paketi öldürüyor, yani bağlantıyı kesiyor. Alternatif olarak, Türk Telekom'un DPI IP adresini "hosts" dosyasına ekleyerek engellemeyi denedim. Ancak bu işlem sonucunda internet bağlantım tamamen kesildi.

Sonuç olarak, internetteki diğer tüm sitelere (pastebin vb.) sorunsuz erişebilirken, Discord'a hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Discord'un Cloudflare sunucularını kullanması nedeniyle SSL paketlerinde çakışmalar meydana geliyor.

Tüm bu süreç, basit bir mesajlaşma uygulamasına erişebilmek için bir ağ uzmanı olmaya gerek kalmaması gerektiğini bir kez daha düşündürdü sahsen.

Eger herhangi bir çözümü onerisi vesaire olan varsa driverlari guncelleme ornegi harici yazabilir.

Zamaninda benzer bir problem icin pfctl ( osx pfctl man page on unix.com ) kullanmistim.

Birden fazla network interface olusturup bazi paketleri birinden ( VPN bagli olan ) kalanini default interface uzerinden yonlendirmem gerekiyordu; cunku bazi servisler icin local IP adresim; sirket isleri icin global VPN ve Turk bankalari ile ilgili islemler icin de standart ISS DNS'i gerekiyor.

Hatta oyun meraklisi kardesim mizmizlandigi icin bazilarina bandwidth limiti de koydum.

Network bilmeden basit bir yontemi yok bence bu problemi asmanin ama route | pfctl kullanarak yapilabilir. Kabaca discord'un baglandigi adresleri VPN interfaceine route edip sistemin geri kalanini standart interface uzerinden devam ettirmekten bahsediyorum.

Biraz ugrastirabilir kurmasi ama kalici cozum.

DPI engelleyici kullanmiyorum, o konuda bir tavsiyem yok acikcasi.

Sadece Discord'u etkileyecek şekilde DPI aşabilirsin.
ByeDPI tünel açacak, proxifyre ile Discord'u o tünele yönlendireceksin. Geri kalan trafik etkilenmeyecek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son çare VPN ile split tunnelling. Bu yol bir ağ uzmanı olmayı da gerektirmiyor. Yalnızca split tunneling özelliğine sahip VPN'ler genelde ücretli.

Son çare VPN ile split tunnelling. Bu yol bir ağ uzmanı olmayı da gerektirmiyor. Yalnızca split tunneling özelliğine sahip VPN'ler genelde ücretli.
Split tunneling yapan VPN'ler de bunu yine kullanicinin isletim sisteminde network konfigurasyonlariyla yapiyorlar. Yani yine network uzmanligi var ama baskasi kullanici adina konfiurasyonu yaptigi icin daha kolay. Bunun icin her ay ekstra ucret almiyorlardir umarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…