Hocam bu GoodbyeDPI'yı Discord için indirdim ama stabil çalışmıyor diye silip kaldırmak istedim. İndirdiğin ZIP dosyası içerisinde silinmeyen tek dosya buydu. Sildiğim zaman ise şöyle bir şey fark ettim. Bitcoin ile ilişkilendirilmiş herhalde. Meseleye çok uzağım. Bu normal bir şey mi yoksa bu insanlar bizim iznimiz olmadan bilgisayarlarımızı madencilik için gizlice kullanmaya mı çalışıyor?
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben komple bıraktım Discord'u arkadaşlarım ile Skype üzerinden iletişime geçiyorum. Çok lazım olursa da VPN açıyorum. Teşekkürler tekrardan...
@Adrian Shephard ın da dediği gibi bitcoin kelimesi dosya özelliklerinin açıklamalar kısmında geçiyor. Aslında orada geçmesi benim açımdan dosyanın gerçekten güvenilir olduğuna yönelik extra bir emare. Çünkü art/kötü amaçlı bir yazılım olsa milleti kıllandıracak, göz önünde bulunan bir yere o kelimeyi koymazsın.
@Adrian Shephard ın da dediği gibi bitcoin kelimesi dosya özelliklerinin açıklamalar kısmında geçiyor. Aslında orada geçmesi benim açımdan dosyanın gerçekten güvenilir olduğuna yönelik extra bir emare. Çünkü art/kötü amaçlı bir yazılım olsa milleti kıllandıracak, göz önünde bulunan bir yere o kelimeyi koymazsın.
Aslında benimde bu kadar şüphelenmeme sebep olan bu dosyanın ne yaptıysam silinmemesiydi. Birkaç yöntem ve denemenin ardından ancak Unlocker programı ile silebildim. Halbuki "remove service" diyerek rahatlıkla da kaldırılabiliyormuş. Biraz ondan işkillendim. Konu ile ilgili zerre bilgim olmadığından yanlış yorumlamışım.