Çözüldü Goodram PX500 M.2 SSD düşük yazma hızı veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ömer8

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Goodram 512 GB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD gen. 2 (2
Anakart
ASUS B450M-Dragon
Merhaba, bilgisayarımda "Goodram 512 GB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD gen. 2 (2000 MB okuma / 1600 MB yazma)" isimli SSD takılı ve olduğundan çok daha düşük yazma hızları alıyorum. Öncesinde bir problem yoktu, bugün dosyalarımın çok geç ayıklanmasından dolayı test etmek istedim ve sonuç vahim. Goodram'in sitesinden güncel Firmware'ı yüklediğimde de sonuç değişmedi. SSD'nin üzerinde herhangi bir soğutucu blok yok ve üzerinde ekran kartı olduğu için hava akışı yok denecek kadar az o sebeple kaynaklanıyor olabilir mi? Konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.

Ekran görüntüsü 2024-09-05 200844.png
Ekran görüntüsü 2024-09-05 201049.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözmedim ama nedenini buldum, bilgisayarı boştayken değerler normal çıkıyor ama ekran kartına stres testi yaptıktan sonra değerler yerlere vuruyor. Yani ekran kartının arkasında ısınıyor ve hızını düşürüyor. Bunun çözümüde SSD'ye soğutucu almak.
Sorunu çözmedim ama nedenini buldum, bilgisayarı boştayken değerler normal çıkıyor ama ekran kartına stres testi yaptıktan sonra değerler yerlere vuruyor. Yani ekran kartının arkasında ısınıyor ve hızını düşürüyor. Bunun çözümüde SSD'ye soğutucu almak.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı