Google artık Huawei ile çalışmayacak mı?

CiHaSu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben iPhone kullanıcısıyım ama telefonumu değiştirmeye karar verdim ve yaklaşık 1 hafta önce Huawei P30 Pro siparişi verdim. Telefonum şuan yolda ama kafamı kurcalayan bazı sorular var. Amerika Huawei’e ambargo koymuş ve Google Huawei ile çalışmayacağını duyurmuş. Şimdi ben bu telefonu geri mi göndereyim yoksa beklemeli miyim?

Arkadaşlar ben iPhone kullanıcısıyım ama telefonumu değiştirmeye karar verdim ve yaklaşık 1 hafta önce Huawei P30 Pro siparişi verdim. Telefonum şuan yolda ama kafamı kurcalayan bazı sorular var. Amerika Huawei’e ambargo koymuş ve Google Huawei ile çalışmayacağını duyurmuş. Şimdi ben bu telefonu geri mi göndereyim yoksa beklemeli miyim?
Mevcut piyasada olan ve satılmış telefonları kapsamıyor. Yeni çıkacak cihazları kapsıyor.

Sektörün içerisindeyim daha bugün Huawei satış yöneticilerinden birisiyle sohbet etme fırsatım oldu, Huawei CEO'su isterseniz şu anda tüm cihazları ekosisteminizden çıkarabilirsiniz, bizim için problem yok demiş. Ayırca zaten 3 ay verilen karar ertelendi, açıklama da yapıldı. Bu aslına bakarsak bir geri adım olarak nitelendirebiliriz. Öyle kolay değil o işler.

İleride sorun çözülebilir. An itibari ile birçok yaptırıma maruz kaldılar. Yazılım dışında ARM işlemci mimarisini kullanma hakları ellerinden alındı. Yeni işlemci mimarisi tasarlamaları yıllar sürer. Konuyu çözemedikleri taktirde firmayı karanlık bir gelecek bekliyor.

Amerika 5G altyapısını bedavaya getirecek. Merak etmeyin bir şey olmaz. Çin Devleti tamam o zaman Apple markasını ülkeye sokmuyoruz dediği anda Apple biter mesela. Dünya genelinde tüketim adedi olarak en yüksek oran Çin'de. Bu sadece blöften ibaret. Sanmıyorum ben bir şeyler olacağını. Firmalar ABD Hükümeti'nin yanındayız imajı vermek için böyle haberler yayınlıyorlar. Ha diyesiye yapılmaz öyle bir şey.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı