Çözüldü Google asistan ile bilgisayar başlatılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

minathor7

Hectopat
Daha fazla  
Wake on lan özelliği ile bilgisayarımı telefonumdan açabiliyorum. Bunu Google Asistan eşliği ile yapmanın bir yöntemi var mı?
Bilgisayarı akıllı ampul gibi Google Home'a ekleyip yeri geldiğinde akıllı saat ile bilgisayarımı başlatmak istiyorum. Akıllı ev aletleri ve bunun gibi konularda bilgisi olan birileri bizi aydınlatırsa çok sevinirim.

Çözüm
Sorunu Pushbullet ve IFTTT ve Automate adlı uygulamaları kombinleyerek çözdüm. Öncelikle IFTTT ve pushbullet üyelikleri açtıktan sonra IFTTT'den istediğimiz tetikleyiciyi ayarlıyoruz ve sonuç kısmında pushbullet seçeneğini seçip belirlediğimiz bir bildirim içeriği seçiyoruz(Ben "PC_ON" yazdım).
Automate adlı telefon programından Flow kısmına girip artıya tıkladıktan sonra arama çubuğuna "Plug-in Event" yazıp açılan pencereden Pushbullet bir bildirim alındı seçeneğini seçiyoruz.
Metin kısmına daha önce belirlediğimiz bildirim içeriğini yazıyoruz (Ben "PC_ON" olarak ayarlamıştım.) Ardından den kısmını hiç kimse sonra kısmını ise sil olarak ayarlayıp kaydediyoruz.
Tekrar arama kısmına girip "Wake On Lan Send" yazıp bu seçeneği seçiyoruz ve Wake On Lan bilgilerimizi kaydedip görselde eklediğim gibi bağlantıları yapıyoruz.
Google Home uygulamasından hizmetler kısmından Google ile çalışır seçeneğini seçip IFTTT ile eşleşmemizi sağladıktan sonra IFTTT'de belirlediğimiz tetikleyiciyi Google Asistan'a söylediğimizde Pushbullet bize bir bildirim yolluyor Automate bu bildirimi silip WOL(Wake On Lan) ayarlarımızı uyguluyor.
Artık Google Asistan ile WOL yapabiliyoruz.

Wake on lan yapabilmek için bir şeye ihtiyacımız var mı yoksa nasıl yapılıyor.

Sorunu Pushbullet ve IFTTT ve Automate adlı uygulamaları kombinleyerek çözdüm. Öncelikle IFTTT ve pushbullet üyelikleri açtıktan sonra IFTTT'den istediğimiz tetikleyiciyi ayarlıyoruz ve sonuç kısmında pushbullet seçeneğini seçip belirlediğimiz bir bildirim içeriği seçiyoruz(Ben "PC_ON" yazdım).
Automate adlı telefon programından Flow kısmına girip artıya tıkladıktan sonra arama çubuğuna "Plug-in Event" yazıp açılan pencereden Pushbullet bir bildirim alındı seçeneğini seçiyoruz.
Metin kısmına daha önce belirlediğimiz bildirim içeriğini yazıyoruz (Ben "PC_ON" olarak ayarlamıştım.) Ardından den kısmını hiç kimse sonra kısmını ise sil olarak ayarlayıp kaydediyoruz.
Tekrar arama kısmına girip "Wake On Lan Send" yazıp bu seçeneği seçiyoruz ve Wake On Lan bilgilerimizi kaydedip görselde eklediğim gibi bağlantıları yapıyoruz.
Google Home uygulamasından hizmetler kısmından Google ile çalışır seçeneğini seçip IFTTT ile eşleşmemizi sağladıktan sonra IFTTT'de belirlediğimiz tetikleyiciyi Google Asistan'a söylediğimizde Pushbullet bize bir bildirim yolluyor Automate bu bildirimi silip WOL(Wake On Lan) ayarlarımızı uyguluyor.
Artık Google Asistan ile WOL yapabiliyoruz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-28-17-48-40-094_com.llamalab.automate.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 180
Çözüm
Hocam merhaba aynı şekilde yaptım, IFTTT sitesinde aktif bu şekilde bildirim yolluyor fakat bilgisayar açılmıyor, telefondan wake on lan ile açabiliyorum fakat bu sistemle açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…