Çözüldü Google Authenticator hesapları Microsoft Authenticator'a taşınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Hesaplarımın bir kısmı Google Authenticator'a, bir kısmı da Microsoft Authenticator'a bağlı durumda ve Google Authenticator'un bulut yedeklemesi olmadığı için Google Authenticator'a bağlı olan hesapları Microsoft Authenticator'a aktarmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

Son düzenleme:
Çözüm

Öncelikle başka bir telefona Google Authenticator indirin hesapları oraya geçirin sonrasında telefonunuza ageis authenticator indirin.
Google Authenticator QR kodunu ageise okutun ve hesaplarınızı taşıyın.
Reddit de okumuştum bunu.

Ageis authenticator'a hesaplarınızı geçirdikten sonra hesaplarınızı Microsoft authenticator'a taşıyabilirsiniz.
Fakat benim tavsiyem ageis authenticator kullanmanız.
Uygulamalar arası aktarmaya izin vermiyor. Tek tek 2FA'yı kapatıp, tekrar diğer uygulamada açmanız gerekiyor. Google uygulaması Nisan ayında gelen güncellemeden beri kasıyor. Düzeltmedikleri için ben de Authy geçeceğim gibi duruyor.

Dipnot: Sadece Google uygulamasından başka Google uygulamasına aktarabiliyorsun.

Son düzenleme:
Ben de böyle biliyordum. Anlaşılan başka bir yolu yok, teşekkür ediyorum.

Mümkün olması lazım, Authenticator açıp sağ üstteki üç noktaya tıklayın. Ardından hesapları aktar seçeneğini seçin. Daha sonra Hesapları dışa aktarın seçeneğini seçip aktaracağınız hesapları işaretleyin ve ileri deyin. Ardından ekranda bir QR kod belirecek, bunu Microsoft'ta yer alan QR tarama seçeneğini seçip taratın.

Bu işlem farklı Authenticator uygulamalarında çalışıyor mu bilgim yok, ancak hesaplar bu şekilde aktarılabiliyor farklı cihazlara. Tek sorun aktaracağınız hesabın yeni cihazda olması şart. Microsoft, bulut yedeklemesi desteklediği için uygulamasını farklı cihaza kurup bu aktarmayı yapın, ardından bulut yedeklemesini tamamlayıp kendi telefonunuza geri indirin ve hesaplara tekrar erişin.

Çalışırsa belirtirseniz sevinirim, genel bir çözüm bulmuş oluruz. Ben de daha önce denemedim çünkü. Bu işlemleri yaparken hiçbir adımda Google Authenticator silmeyin, aksi taktirde erişimi kaybedebilirsiniz.

Microsoft Authenticator "QR Kodu geçersiz." diyor.

Microsoft Authenticator "QR Kodu geçersiz." diyor.
Anladım, demek ki ürettiği QR Kod, yalnızca Google Authenticator'ın farklı cihaza aktarılmasında kullanılıyor. Saçma olmuş, en azından farklı uygulamaların okuyabileceği bir şekilde yapmalıydı.
Tek kod ile toplu aktarma yapamasa bile, her hesap için ayrı ayrı kod oluşturabilirdi. Farklı uygulamaya aktarma gerekli çünkü.

Öncelikle başka bir telefona Google Authenticator indirin hesapları oraya geçirin sonrasında telefonunuza ageis authenticator indirin.
Google Authenticator QR kodunu ageise okutun ve hesaplarınızı taşıyın.
Reddit de okumuştum bunu.

Ageis authenticator'a hesaplarınızı geçirdikten sonra hesaplarınızı Microsoft authenticator'a taşıyabilirsiniz.
Fakat benim tavsiyem ageis authenticator kullanmanız.

Son düzenleme:
Çözüm
İşe yaradı, teşekkür ederim. Hesapları Google Authenticator'den Aegis Authenticator'e aktardıktan hemen sonra Aegis Auth uygulamasının içinden hesapları teker teker QR kod biçiminde Microsoft Authenticator'e aktardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…