Google Chrome artık lüks mü oldu?

Bende sorun yok. GTA V oynarken, Unreal Engine 4'te çalışırken de açık kalıyor ama hiç sıkıntı çekmedim. (8 GB RAM + Eskimiş HDD)

Chromium'u Garry's Mod için indirmiştim. Performansı hakkında bir bilgim yok. Teşekkürler.
Nazar değdirdim sanırım. Mesajı yazdıktan sonra donmaya başladı.

Chrome ve Opera'yı açıp YouTube'dan 3:46 dakikalık bir videoyu tamamen ön belleğe alana kadar bekledim. İkisinde de aynı video açıktı. Video tamamen arabelleğe alındığında görev yöneticisinden gördüğüm kadarıyla Chrome 810 MB civarı RAM yerken Opera 510 MB civarı RAM yiyordu. Üstelik Chrome %40-50 civarında CPU kullandığı oldu.

Edit: Videolar 1080p60FPS

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome'u çok az kullandım o da seneler önceydi. 3 sene kadar Opera kullandım, çok memnun kaldım. Sonra Firefox'a geçiş yaptım. 1,5 sene kullandım onu da. Şu anda Waterfox kullanıyorum, kaynak kullanımı tarayıcı ne kadar uzun süre açık kalırsa o kadar artıyor.

Youtube'tan müzik dinleyip diğer sekmelerde dolaşıyorsanız video kalitesini 144p yapın derim. Ben öyle yapıyorum, 4 GB RAM var bende de %50'yi geçmiyor toplam RAM kullanımı. Üstelik 10 tane sekme açıyorum tarayıcıda.

Opera candır. Mozilla ile sorun yaşarsam direkt Opera'ya döneceğim. Chrome lüks oldu maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…