Google Chrome Dinozor tarzında oyun nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan aKuu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 3.639
Makaleler
3
Deneme amaçlı bu tarzda basit bir oyun yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Hangi programı kullanmalıyım?
Bahsettiğim oyunu biliyorsunuzdur ama atayım yine de.
1604193205310.png

Bu tarzı yaygınlaştıran oyun şüphesiz flappy bird oyunuydu. YouTube üzerinde 10 dakikada flappy bird yazan insanlar var onlara bakabilirsin. Hangi programa gelince, hangi programlama dili diye soracak olursan, bunu her dilde yazarsın neredeyse. Chrome üzerinde çalışanı JavaScript ile yazmışlardır muhtemelen, fakat istersen C# ile Unity içerisinde, C++ ile Unreal Engine üzerinde birçok dilde yapabilirsin bunu.

Bu tarzı yaygınlaştıran oyun şüphesiz flappy bird oyunuydu. YouTube üzerinde 10 dakikada flappy bird yazan insanlar var onlara bakabilirsin. Hangi programa gelince, hangi programlama dili diye soracak olursan, bunu her dilde yazarsın neredeyse. Chrome üzerinde çalışanı JavaScript ile yazmışlardır muhtemelen, fakat istersen C# ile Unity içerisinde, C++ ile Unreal Engine üzerinde birçok dilde yapabilirsin bunu.
Teşekkürler cevap için. Ben böyle pixel art yapmak istiyorum oyunu. Karakterleri falan kendim çizip nasıl koyabilirim?

Teşekkürler cevap için. Ben böyle pixel art yapmak istiyorum oyunu. Karakterleri falan kendim çizip nasıl koyabilirim?
Çiziminizi motor içerisinde animasyon haline getirmeyi öğrenin. Sonrası ise kullanıcı inputlarını oyuna yansıtmak kalıyor. Space tuşuna basınca karakteri belli bir seviye yukarı alacaksınız, koşma animasyonunu keseceksiniz. Engellere çarpıldığını da dinlemeniz gerekiyor, trigger-collision kullanabilirsiniz. Bunlar tetiklendiğinde Game Over yapacaksınız. Sonsuz bir yol için yine collision kullanılabilir. Buradaki örnekte karakter sabit, engeller üstüne geliyor. Yol sınıfını sürekli sola doğru kaydırmalısınız, level arttıkça bu hız değişkenini arttıracaksınız tabii. Kodlama temeliniz yoksa önce oradan başlayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı