Google Chrome güncellendi mi?

Ben sevdim, minik tasarımlar hoşuma gidiyor nedense. Zaten biliyorsunuzdur bu Chrome'nin beta tasarımı. Eğer kaldırılmadıysa chrome://flags kısmındaki Chrome WebUI Refresh 2023 ve Chrome Refresh 2023'ü Disabled yaparak kapatabiliyorsunuz.

Hocam orası değil. Burası.
Oraları zaten sabah akşam canı sıkılan sıkılan değiştiriyor. Bir yerlerinde durmuyorlar.
Biri font değiştirir, biri margin değiştirir, biri SVG değiştirir. Sanarsın adam akıllı bir işe yarıyor. Yarısı güzel yapamayıp programın kalmasını sağlıyor.

Oraları zaten sabah akşam canı sıkılan sıkılan değiştiriyor. Bir yerlerinde durmuyorlar.
Biri font değiştirir, biri margin değiştirir, biri SVG değiştirir. Sanarsın adamakıllı bir işe yarıyor. Yarısı güzel yapamayıp programın kalmasını sağlıyor.

Hocam bir şeye yaradığı yok onların.

Ben de halen eski arayüz duruyor. Ama bu değişime Microsoft'un, Windows 11 için yaptığı değişiklikler neden oluyor. Kilit işareti dışında ana odak temaların uyumlu olması ve performanslı çalışması. Bu yüzden simgeler daha basit ve renk değişimine uygun şekilde tekrar tasarlanıyor. Bu sefer tasarımı Google değil Microsoft belirliyor diyebiliriz.

Chromium tarayıcıların hepsi son güncelleme ile yeni arayüzü geçen Edge benzeyebilir. Edge'in arayüzü animasyonlar anlamında akıcı çalışıyor. Tam anlamıyla geçmediler ve eski menüler, yeni arayüz arasındaki akıcılığı fark edebiliyorsunuz.

2023-06-22_11-49.png

Yeni sekme arayüzü Chromium içerisinde uzun süredir var. Yandex hatta bunun için detaylı değiştirme ayarı sunuyordu. Bu arayüze ilk olarak Firefox geçiş yaptı. Şu an Edge onu takip ediyor. Bu arayüzsel değişim sadece tarayıcı ile kalmayacak. Google, Microsoft kendi sitelerine de bu tasarımsal değişiklikleri entegre etmeyi düşünüyor. Google ayrıca bu değişikliklerin getirdiği performans iyileştirmelerini, tüm internete yaymak için performansa göre arama motorunda öne çıkarma yöntemini uygulayacak gibi duruyor. Hatta bununla ilgili Lighthouse rehberler de hazırlayacaklardır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı