Google Chrome için Android 8.0 (Oreo) ve Android 9.0 (Pie) Desteği Sonlanıyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Google Chrome Android 8 Android 9

Google, Android 8.0 (Oreo) ve Android 9.0 (Pie) sürümlerinde Chrome tarayıcısı desteğini sonlandırdığını duyurdu. Şirket ayrıca, tarayıcının 139. sürümünün 5 Ağustos tarihinde yayınlanmasının beklendiğini açıkladı. Şu anda Chrome’un mevcut kararlı sürümü 137 ve Chrome 138, bu eski işletim sistemlerini destekleyen tarayıcının son sürümü olacak. Bu karar, Chrome’un daha fazla güncelleme alabilmek için mobil platformlarda Android […]

Devamı: Google Chrome için Android 8.0 (Oreo) ve Android 9.0 (Pie) Desteği Sonlanıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bence Android tarafında en güzel tarayıcılardan biri Mozilla Firefox. Birkaç ay önce Android 5 sürümünde bile güncel sürümlerini kullanabilmiştim.

Benim Samsung Galaxy S8 de yolun sonuna geldi o zaman :/ Neyse başka tarayıcı mı yok. Hem son sürümü de uzun bir süre kullanıma engel olmaz diye düşünüyorum.

Benim Samsung Galaxy S8 de yolun sonuna geldi o zaman :/ neyse başka tarayıcı mı yok. Hem son sürümü de uzun bir süre kullanıma engel olmaz diye düşünüyorum.

Custom ROM da başka bir seçenek olabilir.
One UI 2 (Android 10):
LineageOS Android 14:

Android 6 ve 7'nin Chrome desteğinin 2023 Kasım ayında sonlandığını ve YouTube gibi önemli uygulama desteklerinin 2025 Şubat ayında sonlandığını düşünürsek Android 8 ve 9'un sonu yakın zamanda geliyor.

Custom ROM da başka bir seçenek olabilir.
One UI 2 (Android 10):
LineageOS Android 14:
Hocam forumda tam s8'e kurulum için bir konu var mı? Yoksa Youtube üzerinden izleyebileceğim bir video önerebilir misiniz? Bir keresinde yanlışlıkla S6 Edge'i Hard Bricklemiştim, telefoncuya para verip yaptırmak zorunda kaldım. Tekrar aynı hatayı bu cihazda da yapmak istemiyorum. Ayrıca çok farkedeceğim bir eksik/hata var mı bu ROM üzerinde? (Android 10 olanı kuracağım LineageOS pek beğenmedim S6'dayken de)

Hocam forumda tam S8'e kurulum için bir konu var mı? Yoksa YouTube üzerinden izleyebileceğim bir video önerebilir misiniz? Bir keresinde yanlışlıkla S6 Edge'i hard bricklemiştim, telefoncuya para verip yaptırmak zorunda kaldım. Tekrar aynı hatayı bu cihazda da yapmak istemiyorum. Ayrıca çok fark edeceğim bir eksik/hata var mı bu ROM üzerinde? (Android 10 olanı kuracağım LineageOS pek beğenmedim S6'dayken de)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Odin ve TWRP yükleme kısmı için rehber:

Güncel ROM:

Uygulama çalışacak sadece güncelleme almayacak. Custom ram atmaya çalışarak, yolun sonuna falan geldi diyerek abartmayın yani. Sadece güncelleme almayacak.

Eski sürümünü kullanabilirsiniz.

Eski sürümünü kullanabileceksiniz üzülmeyin.

Güncelleme almayacak sadece.

Abartmayın derken yanlış anlamayın ben sadece buradaki bazı mesajlara abartmayın dedim.

Benim Samsung Galaxy S8 de yolun sonuna geldi o zaman :/ Neyse başka tarayıcı mı yok. Hem son sürümü de uzun bir süre kullanıma engel olmaz diye düşünüyorum.
Bu kadar abartmana gerek yok sadece güncelleme almayacak.

Son düzenleme:
Uygulama çalışacak sadece güncelleme almayacak. Custom ROM atmaya çalışarak, yolun sonuna falan geldi diyerek abartmayın yani. Sadece güncelleme almayacak.

Eski sürümünü kullanabilirsiniz.

Eski sürümünü kullanabileceksiniz üzülmeyin.

Güncelleme almayacak sadece.

Abartmayın derken yanlış anlamayın ben sadece buradaki bazı mesajlara abartmayın dedim.
Eski sürümü kullanmak bir çözüm değil. İnternet tarayıcılarında her ay onlarca sıfır gün açığı bulunabiliyor ve güncellemeler ile düzeltiliyor. Eğer tarayıcı güncelleme almazsa kullanıcılar da bu açıklarla yapılabilecek saldırılara karşı savunmasız olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı