Google Chrome ile Firefox arasında ne fark var?

KDE Plasma

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gerek yok.
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bugün Firefox'a geçtim ve alıştım ve artık Chrome benden sıkmaya başladı ben de artık Firefox'a geçmeye karar verdim. Peki bir şey diyeceğim de Firefox Chrome'dan ne farkı var? Fikirlerinizi beklerim.

Firefox Google'a göre daha güvenli gizli bir gezinti sunuyor arama motoru olarakduck duck go kullanırsan fazladan gizlilik edinmiş olursun

Chromium kullanmayan nadir tarayıcılardan. Daha gizliliğe önem veriyor ve reklam engelleyicilere karşı değil.

Arkadaşlar bugün Firefox'a geçtim ve alıştım ve artık Chrome benden sıkmaya başladı ben de artık Firefox'a geçmeye karar verdim. Peki bir şey diyeceğim de Firefox Chrome'dan ne farkı var? Fikirlerinizi beklerim.

Eskiden gizlilik için en iyilerdendi, şimdi bozdu. uBlock Origin sıkıntısız çalışır haberiniz olsun.

Firefox tarayıcısı Quantum tarayıcı motorunu kullanıyor.
Hayırlı olsun Chrome'dan kurtularak en iyisini yapmışsınız. Bunlara ek olarak Brave, Edge, Opera, Thorium, Vivaldi gibi tarayıcılar da Chrome tabanlı oldukları için bunları kullanmak da internet trafiğini Google'ın kontrolüne vermek oluyor. Brave en sevdiğim tarayıcı olsa da sırf bu yüzden kullanmıyorum. Hele ki son güncellemeyle reklam engelleyicileri işlevsiz hale getirmekle resmen kullanıcıların güvenliğini tehlikeye attılar.

Farkı tarayıcı motorlarının farklı olması. Firefox Gecko altyapısını kullanır, Chrome ise Chromium altyapısını kullanır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı