Google Chrome Türkçe karakter sorunu nasıl çözülür?

Fatal Rhymer

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle internetteki ve buradaki benzer konuları inceleyip çözüme ulaşmaya çalıştım. Fakat başarılı olamadım. Windows 10 kullanıyorum, aylardır sistemimde herhangi bir font hatası ile karşılaşmadım ama bir süredir Google Chrome da bazı Türkçe karakterlerde sorun yaşıyorum. Sayfa içeriğinde vs bir sorun yok ama Chrome ile alakalı sağ tık menülerinde sorun yaşamaktayım.

2222.jpg

123.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Tarayıcı araç çubuğundaki Chrome menüsünü tıklayın.
  2. Araçlar'ı seçin.
  3. Kodlama'yı seçin.
  4. Listelenen kodlamalardan birini seçin veya Otomatik algıla seçeneğini belirtin. Otomatik algıla seçeneğini belirtirseniz, Google Chrome, sayfadaki içeriği analiz ederek en uygun kodlamayı önerir. En hızlı şekilde taramak için, web sayfasından ayrıldıktan sonra otomatik algılama modunu devre dışı bırakmanızı öneririz.

1. Tarayıcı araç çubuğundaki Chrome menüsünü tıklayın.
  2. Araçlar'ı seçin.
  3. Kodlama'yı seçin.
  4. Listelenen kodlamalardan birini seçin veya Otomatik algıla seçeneğini belirtin. Otomatik algıla seçeneğini belirtirseniz, Google Chrome, sayfadaki içeriği analiz ederek en uygun kodlamayı önerir. En hızlı şekilde taramak için, web sayfasından ayrıldıktan sonra otomatik algılama modunu devre dışı bırakmanızı öneririz.
bu çözümü eski konularda görmüştüm fakat chrome menüsünde ne araçlar var ne de kodlama seçeneği

Chrome'u silip yeniden yüklemeyi denediniz mi? Bu sorun Chrome kurulumundaki bir sorundan kaynaklı sanırım. Bende aynı sorunu yaşamıştım, silip yeniden kurunca düzelmişti.
denedim fakat bir düzelme olmadı.

sildim yükledim oturum açmadım fakat sorun hala aynı

Dosya Ekleri

• 11.png
    11.png
    266,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı