Google Chrome ve Opera %100 işlemci kullanımı sorunu

Meraklı Ahtapot

Centipat
Merhaba konuyu hortlatacağım biraz lakin aynı sorunu yaşıyorum.
YouTube'den herhangi bir videoyu 1080P izlemeye çalıştığımda işlemci kullanımı tek sekmede %85-%95 arası değişiyor ve bu durum canımı çok sıkıyor çünki işlemci kullanımından dolayı video açıkken hiçbir iş yapamıyorum bilgisayarda.
Bilgisayar özelliklerim şöyle;
-4 GB 600MHz RAM.
-E8500 3,16GHz Core Duo işlemci.
-MSI R7 240 2GD3 V2 ekran kartı
-Foxconn G41md anakart.
-Kingston 240GB SSD 600 MB yazma 600 MB okuma.
Bu durumda sistemde herhangi bir değişikliğe gitmeden nasıl düzeltebilirim neler yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    253,3 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bileşenlerin eski ve yetersiz bunların olması normal. Adguard kullanma Ublock kullan. Tarayıcı olarak Firefox veya Opera deneyebilirsin.
Process exlorer ile 2. svchostun neleri çalıştırdığını bulup gereksiz servisleri kapatın.

İlk olarak işlemcin 720P ya da 1080P videolar için uygun olmayabilir.
Ayrıca Youtube 60 FPS video çok fazla CPU tüketiyor. Bağlantıdaki uzantıyı deneyebilirsin.
Ya sistemini yükselt. Ya da 480P videoları izle.
Reklam engelleyici olarak Ublock origin önermiyorum.
Adblock, Adblock plus, Adguard, Ublock origin gibi uzantılar varsayılan olarak 100 Bin MB bellek tüketiyor.

Software Reporter Tool'un %20 işlemci kullandığını bir ben görüyorum sanırım. Normal şartlar altında bu programın çalışması normal mi?

Chromium tabanlı tarayıcılar daha önce de böyle sorunlar çıkarmıştı. Sistemde olan asıl sorun ne bilmiyorum fakat işlemciniz 1080p videolar için o kadar yetersiz değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı