Google Chrome vs Brave

Brave.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de performans açısından neredeyse aynı diyebilirim. Gizlilik odaklı bir tarayıcı istiyorsanız Brave kullanın, gizlilik çok önemli değil diyorsanız ve yer imleri, parolalar vs. için daha rahat senkronizasyon istiyorsanız Chrome. RAM kullanımları ve sayfa yükleme hızları hemen hemen ikisinde de aynı.

Google'dan Opera'ya Opera'dan Brave tarayıcısına geçtim en iyi Brave.
En hızlısı Brave.

Brave demiştim ama biraz açayım. Google Chrome'un yapıp da Brave'in yapamadığı bir şey aklıma gelmiyor. Tam tersi ise bir sürü özellik var:
1) Kendinden reklam engelleyicisi var.
2) Yükledikten sonra hiçbir ek ayar vb. yapmadan ortlama gizlilik ve yüksek hızla gelir.
3) Bütün Chrome eklentileri kullanılabilir.

Konunun dışı da olsa birkaç öneri daha vereyim. Eğer hafif tarayıcı istenirse Ffalkon browser, Qutebrowser, lynx denenebilir. Falkon kullanımı daha kolay bir tarayıcı denemeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum. RAM kullanımı 300-400 MB'yi geçmiyor. Tek sekme kullanımda 200 MB'lerde. Diğer saydıklarım kullanımı daha zor, klavye ağırlıklılar ama daha hafifler. İyi kullanımlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google den operaya operadan da Braveye geçtim Operayı yaklaşık 7-8 ay kullandım. Brave daha hızlı ve daha sade çalışıyor kesinlikle öneririm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı