İnternet tarayıcılarında o kadar da fazla bug çıkmıyor geliştirici sürümlerinde, işletim sistemleriyle karıştırmayın. Kaldı ki Windows Insider yapılarında bile Canary Channel haricinde neredeyse hiçbir hata yok. En fazla yeni eklenen özelliklerle ilgili ufak arayüz hataları var, onlar da zaten genel olarak göz ardı edilebilir. İnternet tarayıcılarında ise şahsen Dev sürümlerinde hiçbir hata ile karşılaşmadım.
Google Chrome'un Canary Channel sürümü her gün güncelleme aldığı ve çok az testten geçirildiği için daha fazla sorun çıkabiliyor, evet. Fakat Dev sürümde abartıldığı kadar çok sorun yok.
Zaten Dev sürümde eğer sinir bozucu bir hata çıkarsa o hatanın stabil sürüme de ulaşma ihtimali var. Mesela Microsoft Edge kullanırken (120 sürümü) YouTube Music sorunsuzdu. Fakat sonra Google Chrome Dev'e geçince (geçtiğim sırada sürüm 122 idi) YouTube Music'te kaydırma çubukları ne olursa olsun çıkmaya başladı. Bu yüzden de arayüzün bazı kısımlarında yerleşim hatası mevcuttu (sanki Internet Explorer 6'ymış gibi
). İlk başta sorun Dev'e özeldir dedim, sonra normal Chrome kurunca orada da aynı sorun olduğunu gördüm. Normal Chrome'un sürümü 121 idi. Daha sonra Microsoft Edge Dev'i açtım, onun da sürümü 122 idi. Onda da aynı sorun mevcuttu.
2-3 gün sonra Microsoft Edge'in stabil sürümüne 121 güncellemesi geldi, kurmadan hemen önce YouTube Music'e girdim ve herhangi bir sorun yoktu. 121 sürümü yüklendi, YouTube Music'i açtım ve bam! Chrome Dev'de çıkan kaydırma çubuğu ve yerleşim sorunu karşıma çıktı.
Yani demem o ki, eğer Chrome Dev sürümünde bir hata veya bir aksilik ile karşılaşırsanız çözülmek yerine stabil sürümde ortaya çıkma ihtimali var. O yüzden Chrome Dev kullanmak şahsen benim için daha uygun.
Ayrıca Chrome Dev'te ekstradan bir Experiments paneli mevcut. Bu panelde bazı yeni özellikleri kontrol edebiliyorsunuz. Elbette normal Chrome'da da bu özellikler
chrome://flags arayüzünden açılabiliyor. Fakat Chrome Dev'te bu özelliklerin bazıları için inanılmaz kolay bir arayüz mevcut.
Onun dışında normal Chrome ile hiçbir farkını görmedim, bildiğiniz düz Chrome.