Google Chrome yüksek RAM tüketimi

charco

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün ne olduysa Chrome 8-12 GB arası RAM tüketmeye başladı. Fakat bu RAM tüketimini sabit bir şekilde yapmıyor. Arada sırada 5 dakika boyunca 8-12 GB aralığına çıkarıyor ve daha sonra tekrar 1-2 GB aralığına düşüyor. Sadece bu değil ek olarak da Intel'in driver güncelleme servisini kullandığım zaman hem sistemi mi tarayamıyor ve güncel driverları bulamıyor. Hem de CPU kullanımı %100'e ulaşıyor. Bugün Dark Tower arkadaşın Brave browser konusunu gördüm ve indirdim, onunla birlikte önerdiği Chrome ve Brave uygulamalarıyla ayarlarını denemek istedim. Fakat bunları yaptıktan sonra böyle oldu ama burada arkadaşa elbette senin yüzünden oldu vs. gibi ithamlarda bulunmuyor ve yöneltmiyorum. Tamamen bunun üstüne denk gelmişte olabilir. Durduk yere böyle olmasını anlamış değilim, bilgisi olanlar yardımlarınızı bekliyorum. Herkese sevgiler.

Merhaba hocam. Bu bahsettiğiniz durumu özellikle Tureng sayfasında yaşıyorum. Anlık olarak RAM'i emiyor resmen. Sanırım sayfalardaki reklam algoritmalarından kaynaklanıyor.

Merhaba hocam. Bu bahsettiğiniz durumu özellikle Tureng sayfasında yaşıyorum. Anlık olarak RAM'i emiyor resmen. Sanırım sayfalardaki reklam algoritmalarından kaynaklanıyor.
Bugün reklam engelleyicimi değiştirdim uBlock Origin'e geçtim öncesinde ise Adguard vardı. Eğer reklamlarla alakalıysa eskisine döneceğim çünkü değiştirince oldu ama pek zannetmiyorum fakat çok can sıkıcı bir şey bilgisayarı o 5 dakikada kullanılmayacak hale getiriyor.

Şu öneriyi vereyim. Chrome'dayken Shift+Esc tuşlarına basarsanız hangi tabın ne kadar ram, cpu kullandığını görebilirsiniz. Buradan bir çıkartma yapabilirsiniz.
Bunu bulmaya çalışıyordum fakat bir türlü derler ya hani dilimin ucunda ama çıkartamıyorum diye onun gibi bir şey olduğundan bulamıyordum teşekkürler :D ve görev yöneticisinden baktığımda Chrome 2 defa çalışıyor olarak gözüküyordu.
Yok artık ya. Normalde 1-2GB mı?
Evet normal değil mi? Benim en fazla 3 GB gördüğü olmuştu o da 50 tane sekme açtığımda :D Brave'de 600 MB - 1 GB arası kullanıyor fakat arada sırada dediğim gibi bu kadar yükseliyor.

Evet normal değil mi? Benim en fazla 3 GB gördüğü olmuştu o da 50 tane sekme açtığımda :D Brave'de 600 MB - 1 GB arası kullanıyor fakat arada sırada dediğim gibi bu kadar yükseliyor.
Chromium'da en fazla RAM kullanimı 250-300MB olarak aliyorum. Chrome bu kadar RAM kullanacak ne yapıyor? Herhalde Google veri toplama isini büyütüp diskteki her seyi Google'a gönderiyor. 😄

İstiyorsan benim önerdiğim uzantıları devre dışı bırakmayı deneyin. Ama ben sadece o uzantıları kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım. Bir de bu sorunu yaşayınca, tarayıcıyı kapatmayın. Tarayıcı görev yöneticisinden bellek tüketimini arşa çıkaran hizmeti kontrol edin. Bazen siteler bellek sızıntısı yaşayabiliyor. Eğer sürekli girdiğiniz bir sitede, kritik bellek sızıntıları varsa site sahibini bilgilendirin.

İstiyorsan benim önerdiğim uzantıları devre dışı bırakmayı deneyin. Ama ben sadece o uzantıları kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım. Bir de bu sorunu yaşayınca, tarayıcıyı kapatmayın. Tarayıcı görev yöneticisinden bellek tüketimini arşa çıkaran hizmeti kontrol edin. Bazen siteler bellek sızıntısı yaşayabiliyor. Eğer sürekli girdiğiniz bir sitede, kritik bellek sızıntıları varsa site sahibini bilgilendirin.

Teşekkürler, önerdiğin uzantıları kaldırdım, arada bir fan uçak kaldırıyor ama RAM tüketimi yine 1-2 GB aralığında devam ediyor. Kontrol ediyorum ara sıra uzantıları sildiğimden beri öyle olmadı ama yine de gereksiz şekilde Chrome açtığımda arkada sanki 30 sekme açmış gibi ağırlıkla başlıyor ve devam ediyor. Aslında tek takıldığım sosyal medya sayfaları ve Twitch ile YouTube'da takılıyorum herhangi bir siteye de giriş yapmıyorum. Tuhaf şeyler hep beni buluyor :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı