Google Chrome'da ekran yırtılması

Mirlex

Hectopat
Arkadaşlar Google'da tekerleği kaydırınca ekran yırtılmaları oluyor az olsa da fark ediyorum. Donanım ivmesini kapayıp çözüme ulaşabiliyorum ama CPU'ya yük biner gibi bir ibare gördüm internette. Bir zararı var mıdır ve başka yöntem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım ivmesini kapattığınızda zarardan çok yararı olur, daha az kaynak tüketir. Ama işlemci daha aktif rol oynar. Yırtılma dediğiniz durum (tearing), sonradan mı oldu, daha önce var mıydı?​

Son düzenleme:
CPU'ya yük biner çünkü GPU'daki yükü alır ve daha çok CPU kullanır. Bir de Firefox'da dene öyle oluyor mu?

Arkadaşlar Google'da tekerleği kaydırınca ekran yırtılmaları oluyor az olsa da fark ediyorum. Donanım ivmesini kapayıp çözüme ulaşabiliyorum ama CPU'ya yük biner gibi bir ibare gördüm internette. Bir zararı var mıdır ve başka yöntem var mı?
Ekran kartının kendi programı aracılığıyla ayarlara bir bakabilirsin. Muhtemelen ekranın hertz değeri ve fps oranını sabitleyecek bir ayar vardır.

Donanım ivmesini kapattığınızda zarardan çok yararı olur, daha az kaynak tüketir. Ama işlemci daha aktif rol oynar. Yırtılma dediğiniz durum (tearing), sonradan mı oldu, daha önce var mıydı?​
sonradan oldu sistem ayarlarım windows 2060 r5 3500x 16gb peki ömrünü veya ısınmasını filan etkilermi işlemcinin
Linux mü kullanıyorsun? Windows mu?

Sistem özelliklerini de tahmin edemeyiz.
windows 2060 r5 3500x 16gb

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum lakin aynı sorun bende de var. Aniden aşağıya kaydırınca Google'da, kenarı yarım santimden daha az kareler bir anda beliriyor ama çok koyu değil griye çalan. Bir de ekranın her yerinde değil çok bariz şekilde değil yani. Nasıl çözeceğim ? Sorun ekran kartında mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı