Google Chrome'da şifre saklamak güvenli mi?

iOS kullanan bir cihaz, Windows ve Android'e oranla kağıt üstünde ve teoride tabii ki daha güvenlidir. Ancak eşimin IPad'inde kart bilgilerinin çalınması bilemedim yani ben yılların Android kullanıcısıyım rootlu rootsuz bayağı kullandım hâlâ da kullanırım. Getirden, Yemeksepeti'nden, Trendyol'dan sayısız sipariş vermiş biriyim. Hatta eşimden daha çok sipariş vermişimdir bende çalınma olayı falan hiç olmadı. Yine söylüyorum işin çok büyük kısmı kullanıcıda, bilgisinde ve kullandığı programlarda bitiyor. İster Windows kullan, ister Android, ister iOS, ister Linux... Kendini korumayı yeterli derecede biliyorsan sana kafayı takmış hackerları her işletimde bir hayli zorlarsın. Bilgin yoksa da IOS'ya da Linux kullansan da ayağından donunu alırlar.

Misal ben şu an Android'de yazıyorum, Brave'de yazıyorum, gerekli ayarlar yapılı, antivirüs diye bir şey yok, ducduckgo uygulama izleyicisi engelleme açık, çok şüphe duyarsam da orbot açıp öyle gidiyorum internete. Normal bir insan ülkemizde her yere Chrome ile girer izini bırakır.

Hocam hangi key Manager'da saklarsanız saklayın şifrelerin sonuna kendi bildiğiniz bir şeyi ekleyin ve otomatik logini kapatın böylelikle hangi key Manager'ı kullanırsanız kullanın o hacklenirse şifre başkalarının eline geçse bile bir işe yaramaz. Mesela şifreniz xyz1234.. Key Manager'da XYZ1234 olarak kaydedin ve giriş yaparken key Manager XYZ1234 olarak hatırlasın sonuna iki noktayı siz ekleyip giriş yapın. Hacklense bile asıl şifreniz değil eklemesiz hali ortaya çıkacaktır.

Evet, zaten öyle yapıyorum.

Aynen öyle, kullanıcı da bitiyor iş katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…