Google deprem API'si var mı?

453476

Megapat
Makaleler
1
Kolay gelsin.

Bildiğiniz üzere Google, yakında bir deprem gerçekleştiğinde bunu önceden bildiriyor. Peki şirket bunun için yazılımcılara bir API sağlıyor mu? Biraz araştırdım ancak bir sonuç elde edemedim.

Google da farklı API'ler üzerinden çekiyor zaten, sanmıyorum public bir API yayınladıklarını.
Peki sizce Deprem Ağı gibi uygulamalar deprem olduğunda nasıl anında bildirim yolluyorlar? İllaki bir yerden veri çekiyorlar.

Yanlış hatırlamıyorsam kandilli'nin API'si mevcuttu.

Kandilli'nin resmi API'si yok. Üçüncü taraf geliştiriciler tarafından yapılanlar var.
Eğer alternatif bulamazsınız bence üçüncü taraf API'ler kullanılabilir. Stabil ve güvenli şekilde çalışırsa bir engel olmadığını düşünüyorum.

Peki sizce Deprem Ağı gibi uygulamalar deprem olduğunda nasıl anında bildirim yolluyorlar? İllaki bir yerden veri çekiyorlar.
Direkt rasathaneler ya da bakanlıkların sağladığı API'ler aracılığıyla bilgi çekiyorlar. Örneğin, Amerika'da USGS API sağlıyor. Public'e açılmasa da her ülkede var böyle API'ler, resmi bir belgeyle veya ortaklıkla istenilirse verilebilir.
Eğer alternatif bulamazsınız bence üçüncü taraf API'ler kullanılabilir. Stabil ve güvenli şekilde çalışırsa bir engel olmadığını düşünüyorum.
3. parti API'ler yalnızca genele açılan verileri çekebilir, Kandilli'nin API'si de sadece sitedeki veriyi alıyor. O sitedeki veriler de anlık değil ayrıca. O yüzden işe yaramaz.

Sorun şu ki bu API'ler anında bilgi göstermiyor. Yani Google'ınki gibi, depremden önce hemen bilgi sağlayabilecek bir API arıyorum.

CİMER üzerinden bir bilgi talebi açayım bakalım. Yüksek ihtimalle yardımcı olmazlar ama şansımı deneyeceğim...

Son düzenleme:
Anında bilgi veren API bulabileceğinizi sanmıyorum. Afad veya Kandilli gibi resmi kurumlar sağlamıyorsa başka yerlerde aramanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.

Anında bilgi veren API bulabileceğinizi sanmıyorum. AFAD veya kandilli gibi resmi kurumlar sağlamıyorsa başka yerlerde aramanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.

Okul projesi için yapmam gerekiyor Gerekirse yüzlerce cihazdan veri toplar, yine yaparım o sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…