Bildiğiniz üzere Google, yakında bir deprem gerçekleştiğinde bunu önceden bildiriyor. Peki şirket bunun için yazılımcılara bir API sağlıyor mu? Biraz araştırdım ancak bir sonuç elde edemedim.
Direkt rasathaneler ya da bakanlıkların sağladığı API'ler aracılığıyla bilgi çekiyorlar. Örneğin, Amerika'da USGS API sağlıyor. Public'e açılmasa da her ülkede var böyle API'ler, resmi bir belgeyle veya ortaklıkla istenilirse verilebilir.
3. parti API'ler yalnızca genele açılan verileri çekebilir, Kandilli'nin API'si de sadece sitedeki veriyi alıyor. O sitedeki veriler de anlık değil ayrıca. O yüzden işe yaramaz.
Direkt rasathaneler ya da bakanlıkların sağladığı API'ler aracılığıyla bilgi çekiyorlar. Örneğin, Amerika'da USGS API sağlıyor. Public'e açılmasa da her ülkede var böyle API'ler, resmi bir belgeyle veya ortaklıkla istenilirse verilebilir.
Anında bilgi veren API bulabileceğinizi sanmıyorum. Afad veya Kandilli gibi resmi kurumlar sağlamıyorsa başka yerlerde aramanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.
Anında bilgi veren API bulabileceğinizi sanmıyorum. AFAD veya kandilli gibi resmi kurumlar sağlamıyorsa başka yerlerde aramanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.