Selam arkadaşlar, yeni şirket açmış bir müşteriye web sitesi yaptık sadece HTML ve CSS kullanarak, web sitesinin tüm dosyaları bir klasör içerisinde hazır, müşterinin şirketine domain alacaktık ve Google Domains'i görünce direk oradan alalım dedik ve squarespace üzerinden satın aldık bir domain, şidi fark ettikki squarespacegoogle Domains'i satın almış ve ayrıca squarespace web sitesini de kendiniz yapabileceğiniz bir platformmuş, herhangi bir sıkıntı olur mu? Hosting olarak da Turhost'u seçmeyi düşünüyoruz çünkü araştırdığımda herkes güvenilir olduğunu ve iyi olduğunu söylediler, ucuz bir hosting servisi önerebilirseniz çok iyi olur, ayrıca squarespace'ten domainlerime baktığımda ve satın almış olduğumuz domaine tıkladğımda karşıma alttaki fotoğraf geliyor, ayarlar çıkıyor, bu ayarlar hosting satın aldıktan sonra web sitesini yayınlattrımak için gerekli olan tüm ayarlar var mı? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Hosting için Keyubu kullanıyorum fiyatları çok uygun. Keyubu'dan veya başka yerden hosting aldıktan sonra verdikleri DNS adreslerini Google domaninse girerek siteyi yayınlayabilirsiniz.
Hosting için Keyubu kullanıyorum fiyatları çok uygun. Keyubu'dan veya başka yerden hosting aldıktan sonra verdikleri DNS adreslerini Google domaninse girerek siteyi yayınlayabilirsiniz.
Teşekkürler, websitesini programladım ve sitenin ismine sahip olan bir klasörde images, css, html şeklinde klasörler var ve rogramladım tamamen, bu klasörü nereye göndermem gerekiyor peki? Diyelimki sizin dediğiniz Keyubu satın aldım, ayrıca şunuda sormak stiyorum, dediğim gibi SquareSpace web sitesi yapabilmeye yarayabilen ve kendi hosting hizmeti olan bir site, ben oradan domain satın aldığım için hani nasıl diyeyim, kendi hostingi dışında başka hosting kullanmaya izin vermeme gibi bir durumu var mı? Kendi hizmetleri olduğu için, anlamışsınızdır ne demek istediğimi.
Ha bu arada ondan mı bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, Google Domains'in sitesine gittiğimde ve sağ üstteki alanları yönet e bastığımda burada domain yok diyor. Çıkmıyor yanii aldığım domain, dediğim gibi yalnızca SAquareSpace'ten yönetebiliyorum alanlarımı. @Samet Kaşıkcı
Birde bu sanal sunucu falan var, sizin dediğiniz yerde, hangisini seçmeliyim bana yardımcı olabilğir misiniz? @Samet Kaşıkcı
Merhaba,
Squarespace üzerinden alan adı ad sunucularına verilen DNS'leri giriyorsunuz,
Keyubu üzerinden de cPanel hosting kullanıyorum cPanel üzerinden dosyalarınızı sunucuya atarak yaptığınız siteyi paylaşabilirsiniz.
Merhaba,
Keyubu üzerinden de cPanel hosting kullanıyorum cPanel üzerinden dosyalarınızı sunucuya atarak yaptığınız siteyi paylaşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, sanırım çok popüler ve aslında benimde kolayıma geldği için Natro kullanacağım, cPanel Hosting genel bir terimmi? yani aynı şey buradada mı var? Kullandıysanız bana aynısını burada nasıl yapacağımı söyler misin?
Çok teşekkür ederim, sanırım çok popüler ve aslında benimde kolayıma geldği için Natro kullanacağım, cPanel Hosting genel bir terimmi? yani aynı şey buradada mı var? Kullandıysanız bana aynısını burada nasıl yapacağımı söyler misin?
Merhaba,
Dostum selam tekrardan, akeyubu'dan cPanel alacağız sanırım gayet uygunmuş. cPanel paket 1 i alacağız. Bu paket işimizi görür mü? Birde cpanel tarzı SquareSpace e girmem gereken bilgiler nerede? cPanel nerede gibi basit şeyleri anlatavilir misin? @Samet Kaşıkcı
Hocam satın aldık Keyubu dan, bende bulabilirim ama bilenden öğrenmek istiyorum, yardımcı olabilirseniz çok iyi olur. @Samet Kaşıkcı
Merhaba, squarespace de yukarıda attığım fotoğraftaki gibi Keyubu'dan verilen DNS'leri giriceksiniz.
Daha sonradan Keyubu panel üzerinden CPanel'e giriş yapıp
Videodaki adımları izleyerek kendi yaptığınız siteyi paylaşabilirsiniz.
Merhaba, squarespace de yukarıda attığım fotoğraftaki gibi Keyubu'dan verilen DNS'leri giriceksiniz.
Daha sonradan Keyubu panel üzerinden CPanel'e giriş yapıp
Videodaki adımları izleyerek kendi yaptığınız siteyi paylaşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim gerçekten, HTML dosyalarını videodaki arkadaşın yüklediği yere aynı şekilde CSS dosyalarınıda yükleyebilirim değil mi? Bu biraz alakasız olacak ama size sormak istiyorum, Domain olarak nereyi tercih edersiniz siz?