Google Drive Güvenilir mi?

Arkadaşlar Cloud'daki veriler güvenli bir şekilde depolanıyor mu? Çalışanlar dahil 2-3. şahıs kimsenin okuma, görme yetkisinin olmadığı hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Önemli şifre vesaire depolamak için güvenilir mi?

Genel olarak güvenli bir servis. Zaten herkeste buna erişim yetkisi olmaz. Disklerin arıza yapma ihtimali var. Çoğu zaman kurtarmak için de uzman gerekiyor.

Kesin bir şekilde evet! Bilgisayarında keylogger / trojan virüs vs. yoksa ya da hesabının şifresini bilen başka birileri yoksa erişim vermediğin hiç kimse okuyamaz.

Cryptomator gibi uygulamalarla atacağın dosyaları şifreleyerek atabilirsin. Bu sayede senden başkası erişemez.

Güven konusunda takıntınız var ise evinize NAS kurabilirsiniz hocam. Ben Google Drive kullanıyorum bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bunun yanında ekstra olarak NAS kuracağım eve.

Google drive dosyalarını görüntüleme, silme vs bir sürü hakkı kendinde tutuyor. Hatta keyfine göre hesabınızı bloklayabilir ve verilerinizi geri alamama olasılığı var. Bir tarih profesörünün şiddet içerikli video barındırdığı için hesabı kapatılmıştı mesela ama videolar sadece tarihle ilgiliydi.

Mahremiyetinize çok önem veriyorsanız bu tarz depolama sistemlerine bir program aracılığı ile verilerinizi şifreleyip atabilirsiniz. Mesela bir sıkıştırma programı ile zip'leyip bir de şifre koruması koyarsanız okuyup, inceleyemezler.

Ancak şunu da söylemeliyim ki Google gibi bir şirketten kimse sizin verilerinizi çalmak için işe koyulmayacaktır muhtemelen. Bu verilere erişim dosyalarda yasa dışı içerik, +18 vs tarzı kontroller için yapılıyor. Tabi sonuçta ne için olursa olsun incelendiği de bir gerçek.

Hayır diyebilirim. Nedeni ise bir ara Google Fotoğraflar'daki şeyler basına sızmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…