Google Drive'ı depolama olarak kullanmak ileride sıkıntı çıkarır mı?

Makaleler
49
Google Drive alanı gittikçe azalmakta. 15 GB alandan 3,1 GB alan dolmuş bile. Ki bu süre geçtikçe depolama alanı bitecek. Ben yer bittikçe yeni hesap mı açıyım(ileriki zamanlarda)? Yoksa bir taşınabilir HDD kullanmak mı gerekir? Eğer taşınabilir HDD derseniz 2 ay sonra falan olacak. Öbür türlü Toshiba 32 Gb Usb Bellek bunu alacağım. Peki yeniden Google hesabı açmaya gerek var mı? DVD de kullanabilirim. DVD'nin tanesi 2 TL ve 4,7 GB alan veriyor. Hangisini seçsem acaba?

Benim tarafım aslında Google hesabı açmak fakat yine de sormak istedim. Hesabımı çalamazlar. Çünkü sadece kendi PC ve telefonumda kullanıyorum.

Google Drive ile yedeklediğiniz dosyalar illegal / zararlı bir içeriğe sahip değilse ve siz de silmezseniz sonsuza kadar saklanır.
Ben YouTube ve program indirme-kurulum işleriyle uğraştığım için 2 adet Google Drive hesabı kullanıyorum.
Drive, bulut teknolojisinin öncü firmalarından zaten. Hızlı download ve upload altyapısına sahip.
Fakat internetin olmadığı yerlerde de dosyalarıma ulaşmak istiyorum derseniz tabii ki bir HDD ya da SSD daha işlevli olacaktır.

Google Drive ile yedeklediğiniz dosyalar illegal / zararlı bir içeriğe sahip değilse ve siz de silmezseniz sonsuza kadar saklanır.
Ben YouTube ve program indirme-kurulum işleriyle uğraştığım için 2 adet Google Drive hesabı kullanıyorum.
Drive, bulut teknolojisinin öncü firmalarından zaten. Hızlı download ve upload altyapısına sahip.
Fakat internetin olmadığı yerlerde de dosyalarıma ulaşmak istiyorum derseniz tabii ki bir HDD ya da SSD daha işlevli olacaktır.
Türkiye'de ki internet Upload hızı malum. Ama birde kırılma olasılığı var HDD veya SSD'nin. Bunu da hesaba katmak lazım.

Sanki son yılda aktif olarak kullanılmayan şeyleri sileceklerini falan söylemişlerdi. Doğru mu acaba ?

Sanki son yılda aktif olarak kullanılmayan şeyleri sileceklerini falan söylemişlerdi. Doğru mu acaba ?
Evet doğru. Uzun süre kullanılmayan hesaplar silinmeden önce uyarı veriyor ve hala kullanılmazsa siliniyor. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olarak sayıldı.

Türkiye'de ki internet Upload hızı malum. Ama birde kırılma olasılığı var HDD veya SSD'nin. Bunu da hesaba katmak lazım.
HDD, mekanik ve hantal bir yapıya sahip olduğu için daha hassas ancak SSD'ye kolay kolay bir şey olmaz hocam.

Tabii ki modern dünya da en güvenlisi bulut teknolojisinin nimetlerinden faydalanmak ancak 15 GB ya da başka şirketlerin sağladığı diğer sınırlar belli bir süre sonra yetmeyecektir. Bu nedenle hem bulut hem de somut bir depolama birimini eş zamanlı olarak kullanmak mantıklı olabilir. En değerli ve saklamak istediğiniz dosyaları buluta, başına bir şey gelse de çok üzülmeyeceklerinizi HDD/SSD'ye atmayı düşünebilirsiniz.
Evet doğru. Uzun süre kullanılmayan hesaplar silinmeden önce uyarı veriyor ve hala kullanılmazsa siliniyor. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olarak sayıldı.
Eğer Google Drive içindeki dosyayı Çöp Kutusu'na atarsanız 30 gün sonra oradan silinir.

HDD, mekanik ve hantal bir yapıya sahip olduğu için daha hassas ancak SSD'ye kolay kolay bir şey olmaz hocam.

Tabii ki en güvenlisi bulut teknolojisinin nimetlerinden faydalanmak ancak 15 GB ya da başka şirketlerin sağladığı diğer sınırlar belli bir süre sonra yetmeyecektir. Bu nedenle hem bulut hem de somut bir depolama birimini eş zamanlı olarak kullanmak mantıklı olabilir. En değerli ve saklamak istediğiniz dosyaları buluta, başına bir şey gelse de çok üzülmeyeceklerinizi HDD/SSD'ye atmayı düşünebilirsiniz.
Süs gibi olacak dersek HDD/SSD iş görür mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı