Google Gemini mi daha doğru cevap veriyor ChatGPT mi?

Drajmir

Centipat
Yer
Türkiye
Arkadaşlar belli bir zaman geçti ve iki yapay zekaya da güncellemeler geldi. Benim merak ettim hangisi daha doğru cevap veriyor, daha az hata yapıyor? Şu an ChatGPT kullanmaktayım, Google Gemini'yi en son ekim ayında kullanıyordum ve ikisini de kullanıp yorumlamam gerekirse ChatGPT daha iyiydi ama şimdi aradan zaman geçti ve hangisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum. Mesela ChatGPT matemik işlemlerini çok karmaşık şekilde çözüm anlatıyor ama Google Gemini daha basit çözüyor ama çok detay vermiyor. Kısaca anlatmam gerekirse: Bu zamana göre kıyaslarsak ChatGPT mi Google Gemini mi daha doğru cevap veriyor?

Gemini daha yeni olduğu için ChatGPT derim

Yok aga ChatGPT kod yazamaz direk dil modeli ama Gemini ise kod yazar ama senle düzgün konuşamaz anlayamaz tam görev adamı Gemini.

Her ikisinin hata yapmasındaki en önemli faktör; isteğin detaylı aktarılamaması ile başlıyor (devrik cümle yapısında hata ihtimali çok yüksek). Ama bu demek değil ki, ikisi de tam olarak isteğinizi aktarsanız da hatasız sonuç verebiliyor demiyorum.

Çünkü yapay zeka destekli bir program isteğim oldu. Bana bildiğim bir programı listeye ekledi. Programın adını yazıp "bu program yapay zeka desteği var mı" dediğimde, hayır yok dedi. O zaman neden listeye ekledin dediğimde... Hikaye anlatıyor her ikisi de.

Gemini'nin şu avantajı var.
Ücretsiz oturumda kullanabildiğiniz token miktarı çok fazla (seçiminize bağlı olarak 1-2m arasında token). Aynı anda 1'den fazla oturum açma ve oturumlar arası geçiş imkanı sunuyor.
Gemini de uzun bir istek listesini, paragraflar - maddesel olarak yazmak istediğinizde bu imkanı sunuyor.
İsteğinize uygun cevapları yazdığı alan, ekranda daha geniş. Ekran kullanımı bence çok güzel. Ayarları detaylı.
Daha önce yazdığınız istek Prompt'unu düzenleme imkanı sunuyor. Dolayısı ile, daha önce yazdığınız Prompt'a gittiğinizde, düzeltme yapıp sonraki tüm cevapları silerek size yeni cevaplar oluşturması daha çok ilgimi çekiyor.

Hocam Gemini bence daha hâlâ geliştirilme sürecinde ama ChatGPT uzun süredir internette ve daha fazla tecrübeye sahip. Hocam bana soru çözen yapay zeka lazım biliyorum akıla ChatGPT ve Gemini geliyor ama başka yapay zeka vardır. Benim için önemli olan doğru bir şekilde soru çözmesi tek hizmeti soru çözmek olsa da olur hocam böyle yapay zekalar var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…