Google IP adresi verir mi?

629635

Centipat
İyi akşamlar. Bir hafta kadar önce benim ve kız arkadaşımın başıma bir olay geldi. Kısaca olaydan bahsetmek istiyorum. Bir Telegram kullanıcısı, kız arkadaşıma benim ve kız arkadaşımın özel fotoğraflarını gönderdi. Telegram kullanıcısının gönderdiği fotoğraflar da "a" isimli başka bir Telegram kullanıcısı tarafından iletilmişti. "a" isimli kişinin Telegram profiline girdiğimizde ise kız arkadaşımda engelli gözüküyordu. İlk başta kız arkadaşım bu kişinin kim olduğunu hatırlayamadı. Daha sonradan hatırladığında ise geçen sene yine aynı kişi kız arkadaşıma "ne haber kaşar, cevap versene." şeklinde bir mesaj göndermiş ve kız arkadaşım cevap vermeyip engellemişti.

Bu kişi veya kişilerin bize attıkları özel fotoğraflar sadece kız arkadaşımın Google Fotoğraflar'ında bulunuyordu. Kız arkadaşımın Google hesabına giriş yaparak şüpheli bir oturum açma kaydı aramaya başladım ve bir tane kayda rastladım. İlk oturum 22 Nisan 2023 tarihinde Ankara üzerinden Firefox tarayıcısından yapılmıştı. Oturumun en son aktif olduğu tarih ise 7 Ağustos 2023. Telegram üzerinden kız arkadaşıma fotoğrafların gönderildiği tarih ise 8 Ağustos 2023.

Elimizdeki tüm mesajlar ve ekran görüntüleri ile savcılığa gittik ve şikayetçi ve davacı olduk. Ertesi gün savcı ile birebir görüşmemiz oldu. Bize bu şirketlerin yurt dışı kaynaklı olduğunu. Kişilerin bulunma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler.

Cidden bu şekilde mi? Google, mahkeme kararıyla birlikte IP adresi vermez mi? Telegram'ın vermeyeceğini tahmin edebiliyorum. Şu ana kadar hiçbir veri vermemişler ama Google böyle bir suçta IP vermesi gerekir. Bu konu hakkında bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim. Gerçekten çok kötü bir haldeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı