Google Konum Takibi Nasıl Kapatılır?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Google Konum Takibi

Akıllı cihazlardaki Google uygulamalarının konum bilgilerini depoladığı yadsınamaz bir gerçek. Bu bağlamda Google konum takibi nasıl devre dışı bırakılır? Detaylıca açıklıyoruz. Son zamanlarda gizliliğe verilen önemin sonucu olarak kullanıcılar, Google hesap ayarlarından konum geçmişini kapatıyor. Bu şekilde Google hizmetlerinin artık kimseyi izleyemeyeceği düşünülse de durum pek öyle değil. Associated Press’in 2018 yılındaki bir araştırmasında belirttiği […]

Devamı: Google Konum Takibi Nasıl Kapatılır?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Siz ayarlardan takip ile ilgili her şeyi kapatsanız da Google sizi her halükârda takip etmeye devam ediyor, bunları kapatmanız sadece kişiselleştirilmiş içerikler görmenizi engeller. Biraz yanıltıcı bir yazı olmuş.

Zaten verilerinizi alıyor; bırakın kişiselleştirsin, kendi verilerinizden kendiniz de faydalanın. Ya da Google ile ilgili her şeyi kullanmayı bırakın.

Yazıyı yazan kişinin dediklerini bayağı bir düşündüm. Yazıda eski konum geçmişlerini kaldırabilmek yapılabilirmuş. Google'ın 6'yı geçik veri merkezi var. Siz ise bunun silindiğini bahsediyorsunuz. Onca fazla mesajını yapay zekalı sunucuları var. Neden silsin ki?
Adam veriyi depolar, sildi gösterir. Peki siz bunun tamamen silindiğini mi düşünüyorsunuz? Buna nasıl emin şekilde cevap veriyorsunuz?
Benim beynim yandı. Nasıl olur böyle bir şey?

Ya da Google ile ilgili her şeyi kullanmayı bırakın.

Veya bu şekilde yapın.

Amacım linçlemek değil ve ben yorumumu yazıyorum. Ben silinmediği taraftarıyım. Yorumlarınızı bekliyorum...

Bana bunla ilgili doküman, video gibi şeylerle gelirseniz mutlu olurum. İngilizce kaynak bile olsa benim için kafi.

"Benim verilerim önemli. Kimseye vermem derseniz." derseniz hiçbir bulut depolama hesabı kullanmayın. Nasıl olurdu o zaman?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı