Google Maps Türkiye Bulanık Gözüküyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkemiz birçok şeyde kısıtlandığı gibi burada da bir kısıtlama olduğu aşikâr. Şaşırmamak lazım, komplekslerin de haklılık payı var. Gercegi yansıtıyor sonuçta.
Anlamadığım bu nasıl bir kısıtlama? ABD'den giren düzgün görebiliyorsa ve herkeste sıkıntı yoksa belli başlı kişileri mi sınırlıyorlar, siz devlet adamı mısınız yoksa?

Sorun İSS kaynaklı. Neden bu kadar kafaya taktınız anlamıyorum? Ülkemize yapılan bir kısıtlama varsa o da internet ile ilgilidir. Bunun da dış mihraklar ile ilgisi yok.

Bulanıklık değil geç net olma sorunu var bende. İnternet hızım 100 Mbps ama ABD ayarlayınca daha hızlı yükleniyor. Sorun servis sağlayıcıdaysa servis sağlayıcıya bunun için ne diyerek başvurabiliriz? Bu konuda bilginiz var sanırım. @Berkay Davas @Yararsız Üye

Sorun senin ISS DNS'inde.

İnternetiniz kötü.

Aynen, ikinciyi atmadan önce interneti değiştirdim.

Kabahatli ben ya da Google olmuyor.

Ben zaten Google haritalar önermiyorum bunu öneriyorum ve Windows 10 da yüklü geliyor

Hocam sebebini tahmin etmek çok da zor değil hatta geçenlerde Çanakkale Boğazı'nın adını yunanca yapmışlardı.
Sorun ISS kaynaklı.

Aynen @Recep Baltaş'ın ISS de kötü ve TR'yi silince internet hızlanıyor.

Geçenlerde Google haritalarda böyle bir şey olmuştu.

Kendisinde sorun olmayınca tüm ülkede yaşanan sorunu "komplo teorisi üretmeyin internetiniz yavaştır" diyerek yok saymak nasıl bir mantık anlamıyorum. Hiçbir araştırma yapmadan sadece kendi girdiğinde site düzgün diye bütün herkeste de düzgün olacağını düşünüyorlar, ne garip. Biraz araştırırsanız 5-6 yıl önce bununla ilgili yapılan haberleri görürsünüz zaten, sansür bal gibi de var. Bunun sebebi açık ve net değil, hükümetin isteğiyle ilgili çok söylenti var ama kanıtlanabilmiş değil.

Nedenini öğrenmeye çalışıyoruz, "bende sorun yok o zaman sansür yok uydurmayın" diyenler çıkıyor, ah ah ne desek boş böylelerine.

Aynı konuyu Recep Baltaş açtığında gelen yorumlar ile sıradan(!) bir üye açtığında gelen yorumlar arasındaki farkı da görmüş olduk böylece.

Avrupa ve Amerika haritalarında sorun yok, Türkiye, İran gibi ülkelerde aynı şeyi yaşıyorum.

"Ülke" sansürlü olsa her İSS ile görüntünün sansürlü olması lazım. Google bazı TR istemci IP'lerinin nereden olduğunu mu yakalayamıyor? Dış güçler diyenler biraz da iç güçlerine baksınlar, Türkiye'nin bırakın uydu görüntülerini, navigasyonlar konusunda yaptığı "iç" kısıtlamalarını araştırsınlar. Dünya'ya göre bize 15 yıldan daha geç gelen navigasyonları kimin engellettirdiğine bakın. İç güçlere odaklanın biraz da. Her şeyi komploya bağlamayın diye bundan söylüyoruz. Koltuk sahibi olanların işaret ettiği yere değil, diğer tarafına baksanız asıl sorunun nerede olduğunu anlayacaksınız.

Bu konuda geçen yerlerin stratejik bir önemi yok, alelade yerler. Bazı İSS'ler ile görünüp bazılarında görünmemesi ise bizim tarafımızdan yapılan bir talepli kısıtlama sonrasında açılan bazı istemci IP'lerinin bu kısıtlama dışında kalması olabilir. Bu tür net olmayan görüntüleri Google kasti olarak dış güçler mantığıyla yapmaz. Ya o yerdeki görüntüde bir çözünürlük sorunu vardır ya o bölgedeki üst kademedeki birilerinin talebiyle bunu yapmışlardır ya da sizin İSS'leriniz eski bir uygulamadaki kısıtlanan bir işlemi Google hizmetleri üzerinde devam ettiriyordur.

Koca konuda bilerek ya da bilmeyerek 1 tane hata görüyorum o da yıllardır bize ait olan bazı yerlerin eski isimleriyle görülmesi. Bunun için de Google'a üst kademelerden talep yapılması ya da toplu talepte bulunulması gerekiyor sanırım. Yerlerin özel isimleri yabancı ülkelere göre değişebilir ancak TR istemcisinden yapılan erişimlerde bu isimlerin Türkçe olması gerektiğine katılıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…