Google pixel Türkiye'ye gelecek mi?

Google Pixel, Apple gibi fiyatları yüksek kabul edilebilecek telefonlar. Ondan dolayı Google vergiler ve diğer şeylerle uğraşmak istemiyor. Ama yüksek ihtimal biliyorsundur ama yurt dışından getirip burada IMEI attırabiliyorsun.

Chromebook geldi, Pixel niye gelmesin?
Çünkü Pixel tam olarak 700 $. Biz ucuz olsun diye Çin malı kullanıyoruz. 700 $, zaten 9100 lira ediyor. Ulaşım maliyeti 2000, vergiler 1000, kar payı 3000. 15100 lira. O paraya masaüstü toplarım. Çinli markaların baskısı da olabilir. Kaliteye önem veren (!) kullanıcıları kaybetmemek için.

Chromebook geldi, Pixel niye gelmesin?
Çünkü Pixel tam olarak 700 $. Biz ucuz olsun diye Çin malı kullanıyoruz. 700 $, zaten 9100 lira ediyor. Ulaşım maliyeti 2000, vergiler 1000, kar payı 3000. 15100 lira. O paraya masaüstü toplarım. Çinli markaların baskısı da olabilir. Kaliteye önem veren (!) kullanıcıları kaybetmemek için.
ne zaman gelir tahminince ?

Dolar ucuzladığı zaman veya iPhone fiyatlarının 20000 gibi fiyatların üstüne çıktığı zaman.
2025 veya 2026'yı bulabilir. Belki Pixel 8 ile de gelebilir, sızıntılar öyle söylüyor.
Dolar 3-4 TL iken de Google Nexus'lar resmi olarak da satılmıyordu diye biliyorum.

Konuyu hortlatıyorum ama pahalı diye gelmiyor diyenlere şunu söylemek istiyorum: Çoğu Afrika ülkesinde satışı var bizim ülkemizde neden olmasın? iPhone bile hala satıyorsa Pixel neden satmasın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı