Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LokuMM

Decapat
Daha fazla  
Bu sorunu dün yanlışlıkla Play Store uygulamasının verisini sildikten sonda yaşadım.

Öncesinde "DF-DFERH-01" koduyla bir hata veriyordu ancak güncelleme vs. yapınca yalnızca "Sunucu hatası" yazıyordu.

Şimdiyse size bu sorunu nasıl çözeceğinizi anlatacağım. Ama gidip de uygulama verisini ve önbelleği temizleme, uygulamayı fabrika ayarlarına döndürme, özel DNS'i kapatma, uygulamayı zorla durdurma, cihazı yeniden başlatma gibi şeyler anlatmayacağım çünkü hepimiz deniyoruz zaten bunu.

Bu ön bilgilendirmeyi spoiler olarak eklememin sebebi, konuya daha temiz bir görünüm kazandırmak ve asıl çözüme odaklanabilmenizi sağlamak. Karmaşık olmaması gerek.

Şimdi çözüm adımlarına geçelim (birkaç basit adım):
  1. Cihaz ayarlarına gidin.
  2. "Genel yönetim" kısmından "Dil" seçeneğini seçin.
  3. Cihazınızın dilini "English (United States" yapın.
  4. Play Store'a girin ve güncelleme yapmasını bekleyin (dili değiştirdiğiniz için yapıyor).
  5. Sonra uygulamadan tamamen çıkıp yine ayarlara gidip "Dil" kısmına gelin.
  6. Oradan cihazın dilini Türkçe yapın.
  7. Play Store'a girdiğinizde, İngilizce yaptığınız seferden daha uzun bekletecek. (15-20 saniye falan)
  8. Bekleyin. Sonrasında uygulama açılacak.
Bu sorunu Google'ın canlı desteğine yazdım ancak bildiğiniz aynı şeyleri söyleyip durdular. Google Play Hizmetleri uygulamasının verisini sildirip Google hesabımı neredeyse kaybetmeme sebep olacaklardı. Sakın Google Play Hizmetleri uygulamasının verisini silmeyin!

Not:
Bunları yapmadan önce Google Services Framework (Google Servisleri Çerçevesi) uygulamasının verisini sildim. Ne olur ne olmaz siz de yapabilirsiniz.

Google Servisleri Çerçevesi paket adı:
com.google.android.gsf

Elbette, eski sürümlerde çalışır mı bilmem ama tahminim, çalışacaktır.

Yine de Google Play Store ve Google Play Hizmetleri uygulamalarının sürüm ve sürüm kodlarını paylaşacağım:

Google Play Store:
48.6.19-23 [0] [PR] 825204670 (sürüm)
84861900 (sürüm kodu)

Google Play Hizmetleri:
25.43.33 (150400-826063635) (sürüm)
254333022 (sürüm kodu)

Bunları indirmek içinse APKMirror'u kullandım.

Cihazın dilini değiştirip Play Store'a girdiğinizde önünüze çıkması gereken ekranlar:

Normalde böyle bir çözüm konusu oluşturma düşüncem olmadığı için ekran kaydı falan alamadım.

Ek bilgiler:
  1. Play Store, Türkçe dilinde giriş yapmak istediğinizde size bunun birkaç dakika sürebileceğini söyleyecektir. İngilizcede böyle bir şey olmadı, ki zaten hâlâ daha hata veriyordu.
  2. Ayrıca, bu sorunu yaşarken sağ üstten profilinize basıp Ayarlar > Genel > Hesap ve cihaz tercihleri kısmına tıklarsanız uygulama çökecektir. Ebeveyn denetimlerindeyse aynı bağlantı sorununu verecektir.
ÖNEMLİ:
Eğer bu çözümü uyguladığınız hâlde hâlâ daha sorun yaşıyorsanız, asla cihazı sıfırlamayın ya da Google hesaplarınızı silmeyin.

"Güvenli Klasör" uygulamasında bir profil oluşturun ve klasöre girdiğinizde uygulama ekleme kısmında (artı "+"), yukarıda "Google Play'den İndir" yazan tuşa basın (veya buna benzer bir yazı olacak).

Tuşa bastıktan sonra, güvenli klasör içerisine uygulama yükleyebilmeniz için, güvenli klasör içerisindeki Google Play Store'a gideceksiniz. Oradan hesabınıza giriş yapın.

Eğer hesabınıza giriş yaptıktan sonra, güvenli klasör içerisindeki Play Store'a girebiliyorsanız hesabınızla ilgili hiçbir sorun yoktur. Bu yüzden hesabınızı cihazınızdan silmeye çalışmayın.

Google Canlı Destek Ekibi, bana cihazımdaki tüm hesapları sildirdi ve geri ekletti ancak hiçbir işe yaramadı. Yaramayacağını biliyordum zaten.

Mantıken, eğer güvenli klasörün içinde Play Store'a girebiliyorsanız, cihazınızın yazılımını da güncellemenize gerek yok (ben şahsen güncellemedim), çünkü güvenli klasörün içindeyken de aynı cihaz bilgileriniz görünüyor. Sanal makine veya Android emülatörlerdeki gibi cihaz bilgileri farklı farklı olmuyor. Bu yüzden yazılım güncelleme de mantıksız.

1. Cihazı onlarca kez yeniden başlatmak.
  2. Google Play Store'u zorla durdurmak.
  3. Google Play Store'un önbelleğini, verisini, güncellemelerini silmek.
  4. VPN açarak ve kapatarak denemek.
  5. Özel DNS'i kapatarak girmeyi denemek.
  6. Google Play Hizmetleri'nin verisini silmek.
  7. Cihazdaki tüm Google hesaplarını silip geri eklemek.
  8. Google Play Store'un kendi kendini güncelleyip sorunu çözmesini beklemek.
  9. Aurora Store'dan kaynaklanıyor sanıp silmek.
  10. Google Play'e geribildirimde bulunmak.
  11. Farklı bir Wi-Fi ağı ve mobil veri kullanmayı denemek.

Google Müşteri Hizmetleri'ne sizlerle de paylaştığım (bu) adımları anlattım. Acaba ileride söylediğim metodu önerirler mi bilmem. Heyhat, önbellek sildirmekten öte geçemeyecekler gibi duruyor.

Yazım hatası yapmışsam affola. :‎)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…