Instagram'da gezinirken bir reklam gördüm. Tıkladım Google Play açıldı. Yükle'ye tıkladım ve uygulama yüklendi. Yalnız dikkatinizi çekmek isterim uygulama ücretsiz uygulama kategorisinde ve program yükle ekranını dört beş kere aşağı kaydırmadan uygulamanın puanını göremiyorsunuz.
Ben de uygulamanın puanını görmeden, merak da etmedim açıkcası ve uygulamayı yükledim. Uygulamayı açtım. Üç seçenek var 179 lira ver abone ol. 2. seçenek üç gün kullan (altta küçük puntolarla devamında ayda 49 lira (rakamdan emin değilim) kredi kartından çekilsin benzeri bir yöntem ve bir de reddetme yöntemi.
Goole Play'e bir şey söylemek istiyorum. Ben dikkat etmesem, o küçük yazıyı okumasam, üç gün ücretsiz kullanayım deyip tıklasam, bir ay sonra kredi kartımda bir 49 lira ödeme göreceğim. Uygulamayı direkt telefonumdan kaldırdım.
Bir de uygulamanın puanını görünce fark ettim ki puanı sadece 2.0. Çöp bir uygulama yapıp ki buna uygulama bile denmez, bu kadar düşük puanı olan bir uygulama nasıl ücret alacak bir yöntemi uygulamanın içine gömebiliyor? Üç gün kullanabiliyor olmak ki devamında ücret alacak olması o uygulamanın ücretsiz kategorisinde yayınlanması için nasıl yeterli olabiliyor? Kullanıcı yorumlarında fark ettiğim bir sorun daha var. Program reklamda gösterdiklerini yapamıyormuş. Bu uygulama reklam verip kendini satıyor ve kazancı ile de reklam verebiliyor ama olan kandırılan son kullanıcıya oluyor. Google Play sen önce kullanıcılarını koru. Kullanıcılarını koruyacak yöntemler geliştir. Sahtekarlık peşinde koşan üç beş kişinin işlerini kolaylaştırma.