Google reklamlarında tıklanma yok

3 kuruşluk reklam vermiş olabilirsiniz, gören yoktur.
Kitleyi yanlış belirlemişsinizdir, alakasız kişiler görüyordur.
Yanlış zamanda reklam vermişsinizdir, milletin ihtiyacı yoktur.

Bugün size ait olmayan kaç reklama bile isteye tıkladınız?
Youtube'da 5 saniye reklam izleyeceğime 10 saniye F5 atarak reklam geçen insanım ben :D

3 kuruşluk reklam vermiş olabilirsiniz, gören yoktur.
Kitleyi yanlış belirlemişsinizdir, alakasız kişiler görüyordur.
Yanlış zamanda reklam vermişsinizdir, milletin ihtiyacı yoktur.

Youtube'da 5 saniye reklam izleyeceğime 10 saniye F5 atarak reklam geçen insanım ben :D
AD Block kullanın hocam :D.

AD Block kullanın hocam :D.
Yok yok, saliselik görmek yetiyor bana. Bazen ihtiyacım olan bir şeye denk geliyorum o zaman iyi oluyor. Mesela, şey... Adı neydi? Unuttum gitti.

Heh, New Relic. Kaydolmaya, dökümanlarını okumaya falan üşenme aşamasındayım şu sıralar (6 ay).

Yalnız ben kedi videoları reklamını ABD verdim, fiyat bütçem 100 TL idi. Komik bir rakam. Yapacak bir şey yok, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle reklam sektöründe çok yeni olduğunuz her halinizden belli. Bunun için en azından birkaç ücretsiz eğitim videosu izlemenizi, gerekirse eğitimler satın almanızı öneriyorum. Bütçenize gelecek olursak, 100 liraya 1 günlük reklamcılık eğitimi alamazsınız; komik değil de gerçekler bu yönde.

Reklam karışık bir iştir ve dikkat, öngörü ve hizmet gerektirir; gerisi de şans. Yazdığınız şeylere ne yapmayılım cevabı olarak tek önerebileceğim düzgün şey eğitim almanız olacak ancak kendi bilgilerimi de paylaşmak isterim.

Reklamın 3 önemli kriteri var. Öncelikle malzeme, sizin malzemeniz kedi videoları; kedi videoları reklamı diye bir şey aklımda kuramıyorum bile, kedinizin videosu izlensin diye reklam mı verdiniz? Yoksa kedi videolarının paylaşıldığı bir platforma sahipsiniz ve insanlar keşfetsin mi istiyorsunuz? Kedilerin girmesinin serbest olduğu bir kafenin reklamı mı bu? Yoksa kedi bakım ürünleri reklamı mı? Öncelikle buna bir karar verelim ve hedef kitleyi oluşturalım.
Hedef kitleyi oluştururken mesajlarınızda olmayan bir şey var, hizmet. Hizmet olarak sunduğunuz şeyin kedilerin girmesinin serbest olduğu bir mekan olduğunu düşünelim. Bu durumda hedef kitlenin; evcil hayvan sahibi, kedisi olan, gezmeyi seven, kafede zaman geçiren vs. insanlar olması gerekiyor. Reklam verirken bu kitleyi hedef alın ve reklam alanını kafenin 5 km çevresine ayarlayın ki yürüme mesafesi olsun. 5 km mesafeye ayarlama sebebimiz fazla gelebilir ama kesin konum bilgisi kullanılamadığından dolayı. Hem de bölgedeki kişilerin ilgisini çekmeniz, reklamı görmeyen kişileri de etkileyecek ve hatta reklamı gören kişileri teşvik edecektir.
Eğer bir e-ticaret sitesi reklamı oluşturmadıysanız, program indirilmesini istemiyorsanız tıklanmaları umursamanıza gerek yok, görüntülenmeler size müşteri getirir. Tıklanma gerektiren reklamlar ise diğer reklam türünde olduğundan en az 5 kat daha fazla grafik işi gerektiriyor düzgün olması için. Kimse kötü gözüken bir şeye tıklamaz ve ben de tasarımcı olmadığımdan bu konuda belirteceğim tek görüş Bionluk veya fiverr ile bir tasarım uzmanı ile çalışmanız olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı