Arkadaşlar merhaba. Projem için shared Drive açmam gerekiyor fakat sanırım belirli hesaplar bunu yapabiliyormuş. Üniversite maili ile yapabilir miyim? 2 gündür bakıyorum hiçbir şey bulamadım.
Google drive api'yi kullanmam gerekiyor. Shared Drive olmadan bunu nasıl yapabilirim?Google Shared Drive açabilmen için bir Google Workspace hesabının olması gerekir veya bu hesaba sahip birisinin sana erişim vermesi gerekir. Eğer üniversitenin verdiği mail hesabı Google Workspaceye entegre ise, evet üniversite maili ile Google Shared Drive açabilirsin entegre değilse maalesef.
Google Drive API'yi kullanmam gerekiyor. Shared Drive olmadan bunu nasıl yapabilirim?
Kendi Drive alanında yapabilirsin. Şu bağlantıya gir, yeni bir proje oluştur, sol taraftaki menüden APIs & Services kısmına gir ve Google Drive API yi ekle.
OAuth kullanarak çözebilirsin sanırım tam bir bilgim yok araştırman gerekli.Abi onu denedim servislerimi yazdım. Bana şu hatayı veriyor: Dosya yükleme hatası: Google Drive yükleme başarısız: The service Drive has thrown an exception. HttpStatusCode is Forbidden. Service Accounts do not have Storage quota. Leverage shared drives (Shared drives overview | Google Drive | Google for Developers), or use OAuth delegation (Control which apps access Google Workspace data - Google Workspace Admin Help) instead. Projeyi acil bitirmem lazım fakat olmuyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.