Google ve Apple Kendi Ad Blocker'larını Kullanacak!

Herkese merhaba!
Şu an, bu forumda AdBlock kullanmayan kaç kişi var? Gerçekten soruyorum. Nette Adblock kullanmadan bir kaç dakika geçirebilen var mı? Ben onlardan biri değilim. Tanıştığım kimse de değil gibi gözüküyor ki kime Adblock indirsen Nirvana'ya ulaşıyor.

Git gide düşen reklam gelirlerinden midir, AdBlock kullanımının bu denli artmasından mıdır bilmiyorum ama Variety şu yazısından görüyoruz ki Google seneye mobil ve masaüstü Chrome tarayıcılarında kendi Adblock'unu kullanacağını belirtti.

Algoritması oldukça basit; Daha iyi reklamlar Koalisyonu(?) tarafından kesinlikle kabul edilemez reklam formatlarını kaldıracak. Bu formatlara otomatik başlayan videolar falan da dahil. Onların yerine yenileri gelecek.

Apple'da buna benzer bir uygulamayı gelecek yıl uygulayacaklarını belirtmiş.

Sizi bilmem ama, ben AdBlock'tan daha iyi iş çıkaracaklarını sanmıyorum. Sonuçta reklamların hepsini kaldıramaz. Kaldırdığı kesinlikle izlenemez reklamın yerine daha izlenebilir reklam görmek şahsen istemiyorum.

Yine de bir şeyler yapıyor olmaları güzel tabii.

Açık konuşmak gerekirse ben de kullanıyorum ancak bazı sitelerde kapalı. YouTube'da açık mesela çünkü video öncesi reklamları hiç çekemiyorum. Aynı şekilde pop-up reklamlarından nefret ediyorum. Bunların dışında pek rahatsız edici yanları yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…