Google vs Forum

Makaleler
49
Merhabalar,
Ben bir şey merak ediyorum. Şimdi bu forumda çok iyi bilen var. Bir de kendini hacker sanan lamerler var. Bu yüzden konu başlığında yazdığım gibi Google'den İngilizce makaleleri mi okumalıyım yoksa forumlar mı daha iyi olur?

Forum daha çok kişisel deneyime dayalı içerik sunar. Bakın ben bu cihazda/programda böyle sorun yaşadım yaşamak istemiyorsanız almayın ya da çözümü şu gibi. Makale ise daha çok bilimsel ve kaynağı net olan şeyler içindir. Tartışmaya daha kapalı olan konular için kullanabilirsiniz, kişisel deneyim değildir.

Ek: Bu arada Tayzen headset kullanmadığınızı görüyorum, headset dedin mi Tayzen kardeşim.

Tek bir şeyi seçmek zorunda değilsin. İkisinden de faydalanabilirsin. Google'a yazıp hızlı yanıt bulamadığında araştırmana devam ederken burada konu açarsın, yanıt gelirse faydalanmış olursun. Belki sonra konuyu Google'da bulursan foruma gelip bilgilendirirsin aynı konuda.

Dediklerinize göre benim bu forum daha iyi. Zaten herkesin rütbesi var. Oradan nasıl biri olduğunu anlayabilirim.
Ben 1 milyon istihdam sayfasını merak ediyorum. Bu site iyi bir yer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştıracağınız konuya bağlı.

Söylerseniz ona göre bir şeyler diyebiliriz.
Merhablar,
Ben web programlama yapacağım. Bunun için ağ güvenliği gerekiyor. Bu da siber güvenliğe giriyor. Sizden istediğim bu konu hakkında bilgi vermeniz. Hepsi birbirinin arkası resmen. O yüzden öyle yazdım.

Nesini merak ediyorsun? Public key cryptography mi? SSL mi? Wi-Fi security mi?

Algoritmaları araştırdın mı? AES? DES?

Web güvenliği tarafındaki açıklıklar genelde programlayan kişinin yaptığı hatalar, eksiklikler yüzünden oluşur.

Yani web tarafını front-end ve back-end tarafı yani ikisini de çok iyi şekilde öğrenmelisin öncelikle. Bir şeyin nasıl yapılacağını bilmeden güvenliğini sağlayabilir misin?

Ağ tarafı ise sadece web güvenliği ile ilgilenecekseniz çok da webmaster kişiyi etkilemiyor. Webmaster kişi mümkün mertebe zafiyet vermeden yazmalı. Ağ tarafı daha çok sistem yöneticilerinin, IT personellerinin işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…