Google yapay zekası nasıl?

Eliras19

Centipat
Daha fazla  
Google yapay zekasını kullanmaya başladım aklıma takılan yer olunca oraya soruyorum bana kolaylık oluyor ama ne kadsr güvenilir sizce hata yapma ihtimali nedir? Sağlık, günlük hayattaki sorunlar aklıma gelebilecek her türlü şeyi oraya sormaya başladım keşke biz küçükken bulunsaymış dedim. Okulda sınavda açıp fizik gibi zor derslerin sorularını onlara çözdürürdüm... Bana her konuda insanlardan daha çok faydalı gibi geldi. Hastanede sorup alamayacağım bilgileri yapay zekaya soruyorum :D oradakiler tersliyor çünkü.

Özel sorularımı da oraya soruyorum... Alfa kuşağı Z kuşağından daha şanslı sanki direk yapay zekanın içine doğmuş oldular. 8 yaşındaki kuzenim mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google yapay zekasını kullanmaya başladım aklıma takılan yer olunca oraya soruyorum bana kolaylık oluyor ama ne kadsr güvenilir sizce hata yapma ihtimali nedir? Sağlık, günlük hayattaki sorunlar aklıma gelebilecek her türlü şeyi oraya sormaya başladım keşke biz küçükken bulunsaymış dedim. Okulda sınavda açıp fizik gibi zor derslerin sorularını onlara çözdürürdüm... Bana her konuda insanlardan daha çok faydalı gibi geldi. Hastanede sorup alamayacağım bilgileri yapay zekaya soruyorum :D oradakiler tersliyor çünkü.

Özel sorularımı da oraya soruyorum... Alfa kuşağı Z kuşağından daha şanslı sanki direk yapay zekanın içine doğmuş oldular. 8 yaşındaki kuzenim mesela.
Sadece Google'ın değil, bütün yapay zeka modelleri halüsinasyon problemi yaşıyor. Hata yapma ihtimali çok yüksek. Özellikle çok bilinmeyen, özel konularda ciddi derecede yaşanıyor. Genel bilgilerde problem yok ancak detaylı şeyler sorduğunuzda ya cevabı kontrol edin ya da daha güçlü bir modele sorun. Varsayılan olarak hızlı modeli veriyor. Bu tarz durumlarda Pro'ya geçin.

Bu tarz benchmark'lara göz atabilirsiniz: https://artificialanalysis.ai/evaluations/omniscience

Bazen güncel olmayan bilgiler veriyor bazen de yanlış bilgi verebiliyor, gercek olmayan bir şeyi gercekmis gibi kendisi de inanarak anlatıyor. Buna halüsinasyon görme deniyor. Çok önemli seyleri teyit etmek lazım ama çoğunlukla dogru cevaplar veriyor. Gemini'ın halüsinasyon görme oranı ChatGPT'ye göre daha düşük.

Alfa kuşağı yapay zeka çağında doğdu ama çoğunluğu böyle seyleri doğru kullanamıyor maalesef. Yapay zekayla birlikte en fazla dikkat dağıtıcı ve beyin yıkayan içeriğin de olduğu çağda doğdular.

Halisulasyon gördüğünü en net nasıl anlayabiliriz, teyit edebiliriz peki? Ve en güvenilir olanı hangisi sizce? İşimde de kullanmayı planlıyorum ondan sorayım dedim.

Eğer daha az hata payı almak istiyorsan hızlı değil de düşünen modu kullan hızlıda emin olmadığı halde üstün körü cevaplar veriyor Pro modeline ücret ödersen o daha iyi tabii ben hep düşünen modu kullanıyorum daha sonra aldığım cevapları başka yerlerde teyit ediyorum genellikle doğru çıkıyor.

Bazı haberlerde hep mesleklerin yerine geçeceği tarihleri görüp duruyoruz o zaman daha katledilecek çok yol var yani halisülasyon görüp hata yapabiliyorsa meslekleri yapması şu an için bayağı bir imkansız o zaman diye yorumluyorum. Google asistanı düşünen bir yapay zeka değil mi? Genel soruları sitelerden araştırıp söylüyor sanırım. Özel sorulara da cevap verebiliyor peki özel sorularda düşünen modeller ne kadar güvenilir? Ücretsiz hangi düşünen modelleri önerirsiniz? Ona göre kullanacağım da ben bu yapay zeka muhabbetinde yeniyim. Doğru çalışırsa bayağı bir işe yarar gibi duruyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı