Google'ı İlk Kez Sultan II. Abdülhamid Bulmuş!

Makaleler
3
Sosyal ağlarda takılırken böyle bir haber gözüme çarptı. Hz. Nuh olayından sonra bir de bu. Bu profösörlerde mi sorun var yoksa bizde mi anlamış değilim? Esas anlamadığım şey bunu neden yaptıkları... Bunları Türkiye'yi dış ülkerelere rezil etmek için mi yapıyorlar yoksa ülkede gerçekten bunlara inanan bir kitle var ve bunlardan reyting kazanmak için mi yapıyorlar?

Bu profösörün iddiasına göre Google düşüncesini ilk kez II. Abdülhamid ortaya çıkarmış. Hatta profösör, II. Abdülhamid'in 10 yıl daha tahtta kalması durumunda Google'ın sahibinin aslında Osmanlı olacağını ve şu anda zengin bir ülke olacağımızı iddia ediyor.

Kaynak: Prof. Ebubekir Sofuoğlu: Google’ı ilk Abdülhamid buldu
(Bu kaynak dışında çoğu haber sitesinde benzer haberler var. Herhangi birini okumanız yeterli.)

Konunun içeriği olarak tamam bir sorun yok, Abdülhamid'in çok geniş bir izleme ağı olduğundan vs. bahsediyor falan filan ama bu tarz salak saçma başlık veya iddia ile giriş yapınca salak durumuna düşüp alay konusu oluyor. Neden bu tarz açıklamalar yaparlar anlamıyorum. Abdülhamid böyle böyle yapmış, istihbarat ve bilgi toplamada çok başarılıymış de geç. Ne gerek var bu tarz açıklamalara?
Bu açıklamayı yapan profesör ya gerçekten salak, ya canı sıkılmış ve ilgi çekmek istiyor, ya da cidden belirli bir plan dahilinde kendine verilen rolü oynayarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Not: Son cümle komplo teorilerine ithafen yazılmıştır.

Haberi okumadan yorum yapanların kafasından istiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu zaten kendi başına yetmezmiş gibi bundan daha kötüsü de var. Bu haberlere inananlar var. Klasik 65 yaş üstü kahvesinin önünden geçerken kulak misafiri oldum. Gerçekten sonumuz nereye gidiyor kestiremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…