GoW Ragnarok vs Elden Ring

Prfctsusanoo19

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, PS4 için iki oyundan birini almayı düşünüyorum. 1500 TL bütçem var. Sizce hangisini almalıyım? Eğer başka bir oyun fikriniz varsa yazarsanız mutlu olurum.

GoW 2018'i oynayıp beğendiyseniz Ragnarok, souls oyunlarını oynadıysanız seviyorsanız Elden Ring. İkiside başyapıt kendi türünün en iyi oyunları.

En sevdiğim iki oyun. Ne istediğine neden zevk aldığına bağlı. Hem oynanış iyi olsun hem hikaye beni alıp götürsün, sinematikler içine alsın. Karakterler iyi olsun dersen GoW Ragnarok kesinlikle. Uzun saatler oynayayım, keşif yapayım oynanış odaklıyım dersen de Elden Ring.

Bence abartılmıyor, sence nedir eksi yönleri.
Çeşitlilik yapacağız diye aynı bossları 4 kez kestirmesi. Ne güzel muhteşem bir boss dövüşü yapıp Mohg'u kesmişim sonra saçma sapan biryerde tekrar çıkıyor karşıma bütün etkileyiciliği gidiyor. Veya Black Blade Kindred mesela. Bilerek underlevel girdim saatlerce uğraştım ezberledim kestim deli zevk aldım sonra gitti aynı bossun 1 2 farklı atağı olacak şekilde ve 2 tane olacak şekilde tekrar önüme çıkardı sadece sinir oldum. Diğer eksi yönü oyunu normal oynamaya kalkarsan 30 seviye bossuna 10 seviyede denk gelebilirsin bu sorun değil ama tam zıttı olur da 30 seviyeyken 10 seviye bossuna gelirsen tüm etkileyiciliği kaçıyor epik olması gereken savaş çocuk oyunu oluyor. Diğer nokta keşifin çok amaçsız hissettirmesi. Sırf yeni düşman ve bölge görmek için sağa sola gidiyorsun başka pek olayı yok flask geliştirmek çok amaçsız hissettiriyor bosslar zaten o kadar zor değil. Karakter geliştirmesi kötü değil de koskoca bir dünya yapıyorsan en azından farklı itemler falan toplattır sadece tılsım ve pot toplamak için 50 saatlik haritayı dolanmayayım yani. Sekiro mesela çok daha iyi hissettiriyor çünkü bosslar çok zor oyunda farm yapma falan mantığı yok mimic gibi basit şeyler yok + alanlar o kadar büyük olmadığından keşfetmek daha mantıklı geliyor kullanabileceğin her kaynağı arıyorsun çünkü oyun çok zor. Elden gibi hiçbir zaman bir bossu 3 hitte kesemiyorsun. Oyunda normal olarak hikaye çok geri planda olduğundan bir noktadan sonra sırf boss kesme oyunu oluyor. Kötü mü hayır değil ama öyle dünyanın en iyi oyunu falan demek için Uncharted RDR gibi oyunları oynamamış olmak gerekiyor.

Elden Ring piyasadaki en kaliteli oyundur diyebilirim. Sırf DLC'si GoW Ragnarok'tan iyidir ki bunun sebebi GoW'un kötü olması değil Elden Ring DLC'nin bile başlı başına ayrı bir oyun niteliğinde olmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…