GPON + ADSL modem kullanılır mı?

Niko000

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sonunda GPON geldi. Bende ADSL modem (router) mevcut. 300mpts süreti var. İyi bence. Ben onu GPON cihazına router olaraq eklersem, bir sıkıntı olur mu? Yoksa ancaq GPON (fiber optik) router mi bulmaliyim? Yani suret kaybi olur mu? Ping falan?

Wireless için ayrı hız, lan olarak bağlanılırken ayrı hız alabilirsin diye düşünüyorum. Mesela benim routerımda Keenetic Extra DSL 1200 AC 2111 diye geçiyor. Onun lan girişinden internet desteği 100 Mbps, Wi-Fi olarak hız desteği ise 867 Mbps. Routerınızın model ismini atarsanız buradaki bilgili arkadaşlar size daha rahat yardımcı olacaktır

Bende Superonline dahili ONT'li fiber modem var 100 megabit fiberini kullanıyorum Speedtest yaptığımda 130 140 arası çıkıyor. 20 mt CAT 6 kablo ve ADSL router ile üst kata kablo çektiğimde hız routerin yanında 40'a düşüyor routerin 2 metre uzağında 10 Megabit'e düşüyor. Sorun ADSL modemde mi yoksa kablo da mı bilemiyorum.

Son düzenleme:

Verilecek olan Nokia ONT modem g-1425G-B, bende olan ADSL TP-Link TD-W8961n bu iki cihaz birbiri ile uyumlu çalisabilir mi? Router olarak kullansam?

Superonline, netmax tarafında vardı bir ara ont/router. Altyapı superonline mi?
Ben azerbaycandanim

Konu ile ilgili şunu söyleyebilirim, eğer router kullanırsan, her zaman ping'de sorun yaşarsın. Ana modemden 10 ping alıyorsan, router'dan 15-20 ping arası alırsın. Ve bence en büyük problem arada pingin 60-100 arası fırlıyor ve tekrar 15-20'ye iniyor. Router işini online oyunlar oynuyorsan hiç düşünme derim. Uzun bir kablo alıp Ana modemi PC'ne bağlayabilirsin, daha rahat olur senin için.

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…