Binanız apartman mı yoksa müstakil ev mi? Şehir merkezine yakın mı oturuyorsunuz?
GPON olarak vereceklerse binaya fiber gelecek ve sizde ücreti karşılığında dairelere fiber optik çekip kullanabileceksiniz.
GPON adı altında FTTB verirlerse binaya fiber gelir sizde cat6 kablo ile eve cekersiniz ve VDSL olarak kullanırsınız.
Fiber altyapı talebinde nasıl bulunabiliriz?
Peki apartman kaç yıllık ve kaç katlı bir apartman site içerisinde mi?Apartmanda oturuyorum, İstanbul Bayrampaşa'da
Apartmanda oturuyorum, İstanbul Bayrampaşa'da
Bakalım inşallah eve kadar fiber olur, müşteri hizmetleri biri binaya kadar diyor, biri eve kadar, eve kadar olursa çok iyi olur. Pek yeni bir bina değil ama eve kadar teklifini yaparlarsa duvarları deler getiririm o kabloyu evime
Mail olarak, Twitter'dan yazarak, bağlı olduğun Müdürlüğe giderek başvuru yapabiliyorsun, başlarda planda yoksunuz falan derseler bile ümidini kaybetme sürekli sıkıştır gerekirse hergün mail at, gerçekten bıkınca getiriyorlar. Etrafında olupda sokağında yoksa FTTB veya FTTH hizmet alabilme ihtimalin daha da artar, sokakta fiber için ilk başvuru yapan ol.
Peki apartman kaç yıllık ve kaç katlı bir apartman site içerisinde mi?
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Müstakil bir binada oturuyorum, altyapı VDSL2 destekliyor ama telefon direklerinden gelen bir kablo ile hizmet aldığımız için berbat değerler alıyoruz.
Aynı sokakta yeni yapılmış bir apartman var 50 metre yanımızda ve Fiber altyapıya sahip sizce bu durumlar içerisinde Fiber'e kavuşmamız için neler yapabilirim? Getirebilir miyim?
Son olarak siz ne kadar süredir uğraşıyorsunuz Fiber getirmek için?
Bu TT sanki bazı iller de çalışmaya başladı gibi herkes altyapı konusu açıyor İskenderun'da tık yok ama.20 yıllık falan, binaya bakmıyorlar, 50 senelik binalarda FTTH hizmet alanları biliyorum İstanbul'da.
Sürekli şikayet yazın, müdürlüğe gidip bir görüşün, işin peşini bırakmayın, illaki ilgilenirler çünkü devlet tarafından da artık desteklenmeye başlandı bu süreç. 2015 2016'dan beridir uğraşıyorum.
Bu TT sanki bazı iller de çalışmaya başladı gibi herkes altyapı konusu açıyor İskenderun'da tık yok ama.
@Samett61 Son durum nedir hocam tekrar iletişime geçtiler mi?
Bekliyorum dün en son aradıklarında kazı izni beklediklerini söylediler. Gelişmeleri yazarım buraya.
Türk Telekom'dan kazı için geldiler şimdi yolu kazıyorlar. Sokak başından fiber kabloyu çıkaracaklar.
Kazıya geldiler, biraz önce
Fiber kabloyu binaya kadar getiricekler bugün, Türk Telekom anlam veremediğim şekilde hızlı.
Binaya geldiler, eve kadar fiber kabloyu çekiyorlar.