GPON Altyapı Nedir?

Binanız apartman mı yoksa müstakil ev mi? Şehir merkezine yakın mı oturuyorsunuz?

Apartmanda oturuyorum, İstanbul Bayrampaşa'da

Bakalım inşallah eve kadar fiber olur, müşteri hizmetleri biri binaya kadar diyor, biri eve kadar, eve kadar olursa çok iyi olur. Pek yeni bir bina değil ama eve kadar teklifini yaparlarsa duvarları deler getiririm o kabloyu evime
Fiber altyapı talebinde nasıl bulunabiliriz?

Mail olarak, Twitter'dan yazarak, bağlı olduğun Müdürlüğe giderek başvuru yapabiliyorsun, başlarda planda yoksunuz falan derseler bile ümidini kaybetme sürekli sıkıştır gerekirse hergün mail at, gerçekten bıkınca getiriyorlar. Etrafında olupda sokağında yoksa FTTB veya FTTH hizmet alabilme ihtimalin daha da artar, sokakta fiber için ilk başvuru yapan ol.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Müstakil bir binada oturuyorum, altyapı VDSL2 destekliyor ama telefon direklerinden gelen bir kablo ile hizmet aldığımız için berbat değerler alıyoruz.
Aynı sokakta yeni yapılmış bir apartman var 50 metre yanımızda ve Fiber altyapıya sahip sizce bu durumlar içerisinde Fiber'e kavuşmamız için neler yapabilirim? Getirebilir miyim?
Son olarak siz ne kadar süredir uğraşıyorsunuz Fiber getirmek için?

Peki apartman kaç yıllık ve kaç katlı bir apartman site içerisinde mi?

20 yıllık falan, binaya bakmıyorlar, 50 senelik binalarda FTTH hizmet alanları biliyorum İstanbul'da.

Sürekli şikayet yazın, müdürlüğe gidip bir görüşün, işin peşini bırakmayın, illaki ilgilenirler çünkü devlet tarafından da artık desteklenmeye başlandı bu süreç. 2015 2016'dan beridir uğraşıyorum.

Bu TT sanki bazı iller de çalışmaya başladı gibi herkes altyapı konusu açıyor İskenderun'da tık yok ama.

Müşteri hizmetlerinden arandığımda Bayrampaşa Müdürlüğünden iletilen bilgiye göre kazı izni bekleniyor, GPON altyapı için proje hazır deniliyor, bugün müdürlükten biri arıyor beni farklı internet sağlayıcısı kullanıyorum ben fiber gelirse Türk Telekoma geçecektim, adam diyor şirketinize ileteceğiniz şikayeti bize iletiyorsunuz, şirketinize iletin falan dedi, beni biraz Türk Telekom abonesi yapmaya uğraştı, fiber gelmeden istemediğimi söyledim, müşteri hizmetlerinin söylediği kazı çalışmasının beklendiğini söylediğimde de, 'hee' dedi. Türk Telekom abonesi olmayıp bir sürü kişi başvuru yapıyor.
Bu TT sanki bazı iller de çalışmaya başladı gibi herkes altyapı konusu açıyor İskenderun'da tık yok ama.

Türk Telekom hisseleri bankalara geçince biraz daha yatırımlar artmış gibi.

@Samett61 Son durum nedir hocam tekrar iletişime geçtiler mi?

Bekliyorum dün en son aradıklarında kazı izni beklediklerini söylediler. Gelişmeleri yazarım buraya.
Türk Telekomdan kazı için geldiler şimdi yolu kazıyorlar. Sokak başından fiber kabloyu çıkaracaklar.

Kazıya geldiler, biraz önce

Fiber kabloyu binaya kadar getiricekler bugün, Türk Telekom anlam veremediğim şekilde hızlı.
Binaya geldiler, eve kadar fiber kabloyu çekiyorlar.

Son düzenleme:

Hocam ortalama kaç ay sürdü bu proje başlamasından evinize kurulum gerçekleşene kadar şu an hangi ISS desiniz memnun musunuz süreci anlatır mısınız

@Doktorbey34

Mart gibi olumlu sinyaller almaya başladım. Başta Nisan ayı içerisinde kullanıma başlarsınız denildi. Daha sonra Mayıs'ın sonuna attılar çalışma ve aktif alma sürecini. Yanlış hatırlamıyorsam Haziran ortalarında aktifleştirmişlerdi.

Şuan da aktif olarak Türk Telekom kullanıyorum. 35 Mbps'lik bir pakete sahibim. Speedtest sonuçlarım 34-34,50 Mbps çıkıyor. CS:GO yurtdışı sunucularında 20-30 ping arası alıyorum. Türkiye sunucularında 5 ping sabit. Herhangi bir şikayetim bu zamana kadar olmadı. Verdikleri modem dışında. Hız ve ping konusunda gayet stabil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…