GPON altyapısı nasıl?

ender_ender

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar GPON kullananlar Speedtest sonucu, hangi servisi kullandığını, oturduğu şehri, mahallesini ve santrale uzaklığını yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle anlatayım. Türk Telekom apartmana fiber kutusu içine cihazları yerleştiriyo, bu kutuya kadar turuncu fiber kablo geliyo. Bu cihazdan apartmanın hat kutusuna bakır kablo ile bağlanıyo. VDSL ve ADSL hizmetini bu bakır kablo üzerinden veriyo. Fiber kullanıcıları da CAT-6 kablo ile dairelere ulaştırıyo. Ben Superonline hizmeti kullandığımdan bunun gibi servis sağlayıcılar bu alt yapıyı Telekomdan kiralıyo. Şuan 24Mbps paketin 23Mbps ini kullanıyorum 9ms ping sürem var. Apartmanın santrale uzaklığı.

@1982 Superonline'nin fiberi kendi altyapsıdır. ADSL ve VDSL ise Türk Telekom'a bağlı.
@ender_ender Eğer fiber altyapıya sahipsen Netspeed ve Millenicom'a bakabilirsin. Milletin değer ve adres bilgisine ihtiyacın yok. Alacağın paketindeki hızın hepsini alırsın.

Kablonet fiber altyapı var ama gerçek fiber değil bunlar. Bağlantım altyapının eski olmasından dolayı kötü zaten. Yeni taşınacağım yerde Gpon olursa kablonet'e göre ping daha az olur mu? Diye merak ediyorum.

Yer İstanbul/Sancaktepe malesef mahalle adı veremiyorum. FTTH/GPON'da santral mesafesinin önemi yok. Halilye TT hariç bu bilgiyi edinemezsiniz.

TT 35 Mbps GPON kullanıyorum. Test sonucum;

En yakın Steam sunucusu değerim;

Oynadığınız online oyunlar varsa ortalama ping değerlerini yazar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…