GPON Olmayan Modeme Fiber Optik Kablo İle Bağlantı Sağlanabilir mi?

unclast

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Altyapım fiber ve internet bağlantımı aşağıdaki fiber optik kabloyla sağlıyorum;

Elimdeki modem bozuldu ve yenisini almam gerekiyor fakat almak istediğim modem GPON değil;

Keenetic Carrier DSL. Bu modemi alırsam elimdeki kabloyla nasıl bağlantı sağlayabilirim? Nasıl bir dönüştürücü almam gerekir?

GPON cihazı ile router birbirinden farklı. İnternet altapısını size sağlayan firma GPON cihazınıda yanında vermek zorunda. Bozulduysa bile yenisini size verirler. Paylaştığınız cihaz GPON'dan gelen bağlantı hattını yönlendirmeniz için kullanılan bir router.

Hocam GPON altyapıda dönüştürücü olması lazım ondan çıkan RJ45 soketi yeni modemin WAN portuna takmanız lazım.

pardon hatalı link attım bu olacaktı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani şöyle bir RJ45 to WAN dönüştürücü alırsam WAN girişli bir modemi kullanabilir miyim? Vodafone'un gönderdiği modemler çok kötü. Ben kendi aldığım modemi kullanmak istiyorum.

Yani şöyle bir RJ45 to WAN dönüştürücü alırsam WAN girişli bir modemi kullanabilir miyim? Vodafone'un gönderdiği modemler çok kötü. Ben kendi aldığım modemi kullanmak istiyorum.

GPON cihazı satılmaz. 2 yönlü doğrulama gerekiyor bu sebeple GPON cihazını kullanacağınız altyapı firması versin. Siz Router'ı kendiniz temin edin. Zaten GPON cihazı yönlendirmeye yarıyor. Performansa etkisi olmaz.

Hocam bu kutu gibi şeyi zaten ISS veriyor (RJ45 soket türü WAN ise takacağınız yer dönüştürücüye gerek yok)
Hocam inanır mısın Vodafone bana böyle bir şey vermedi. Rezalet ötesi bir internet hizmetiyle hayatta kalmaya çalışıyorum.

Hocam inanır mısın Vodafone bana böyle bir şey vermedi. Rezalet ötesi bir internet hizmetiyle hayatta kalmaya çalışıyorum.

Size şu an vermiş olduğu cihazlar nedir?

Hocam yeni mi geçtiniz geçmiş olsun. Ancak benim az kaldı kurtulacağız inşallah. Ayrıca arkadaşların dediği gibi modem ayrıca temin edebilirsiniz. Ancak dönüştürücüyü operatör vermesi gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…