GPT-5 deneyiminiz nasıl?

Codex CLI ile test ettim. Bayağı güzel, uzun süredir Sonnet 4 ve öbür modellerle yapamadığım refaktör işini büyük oranda yapıyor.

Tek sıkıntısıysa usage limit sürekli takılıyorum, tamam 20 dakikada milyon token harcıyor olabilirim ama çok az limit vermişler umarım güncellerler.

Ek olaraksa 5 Thinking modelini test ettim o3'ten çok daha iyi çıktılar aldım, ben şahsen beğendim fakat şu fazla talep olduğundan yer yer saçmalama vb. durumlar oluyor. 1 hafta sonra daha iyi çıktılar vereceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Eskiden altta tıklayınca model numarası gözükürdü ve GPT-4o, o4-mini, 4.1 ve 4.1-mini arasında seçim yapma imkanı sunardı. Şu an hepsi kalkmış ve model adı gözükmüyor. GPT-5 kullandığından nasıl emin olabiliriz acaba?

Kendisine sorarsanız yardımcı oluyor. Ücretsiz planlara daha hızlı geldi.

kendileri söylediğine göre gpt-5 kullanılıyor.

5, 4.1'e göre günlük cevaplarda aşırı hızlı, OpenAI'ın dediği kadar varmış, günlük ve sık sorulan soruların ortak havuzda tutulduğu ve benzer sorularda anında yanıt verme ve bu sayede ucuza halletme tarzında bir alıntı okumuştum sanırım doğruymuş.

GPT-5 kullanıyor, limit dolduktan sonra GPT-5 mini kullanıyormuş. GPT-4o, GPT-4.1 mini, GPT-4.1 tamamen kaldırılmış, bir daha geri dönmeyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPT-5 kullanıyor, limit dolduktan sonra GPT-5 mini kullanıyormuş. GPT-4o, GPT-4.1 mini, GPT-4.1 tamamen kaldırılmış, bir daha geri dönmeyecek.
Ben sözel konularda 4o, kodlama ve matematik için o4-mini kullanıyordum. Diğer modellerin kalkmasına üzüldüm. Zaten Wikipedia sitesinde şimdi gördüm ki diğer bütün modellere destek kaldırılmış. Sadece GPT-5 aktif gözüküyor:

Main model versions of ChatGPT with descriptions
VersionRelease dateStatusDescription
GPT-3.5November 2022DiscontinuedThe first ChatGPT version used the GPT-3.5 model.[110]
GPT-4March 2023DiscontinuedIntroduced in March 2023 with the ChatGPT Plus subscription.[111]
GPT-4oMay 2024DiscontinuedCapable of processing text, image, audio, and video, GPT-4o is faster and more capable than GPT-4, and free within a usage limit that is higher for paid subscriptions.[112]
GPT-4o miniJuly 2024DiscontinuedA smaller and cheaper version of GPT-4o. GPT-4o mini replaced GPT-3.5 in the July 2024 version of ChatGPT.[113]
o1-previewSeptember 2024DiscontinuedA pre-release version of OpenAI o1, an updated version that could "think" before responding to requests.[114]
o1-miniSeptember 2024DiscontinuedA smaller and faster version of OpenAI o1.[114]
o1December 2024DiscontinuedThe full release of OpenAI o1, which had previously been available as a preview.[48]
o1-proDecember 2024DiscontinuedA version of o1 which uses more compute to get better results, available to ChatGPT Pro subscribers.[48]
o3-miniJanuary 2025DiscontinuedSuccessor of o1-mini.[115]
o3-mini-highJanuary 2025DiscontinuedVariant of o3-mini using more reasoning effort.[115]
GPT-4.5February 2025DiscontinuedParticularly large GPT model, and reportedly OpenAI's "last non-chain-of-thought model".[116]
GPT-4.1April 2025DiscontinuedFirst launched exclusively in the OpenAI API in April 2025, GPT-4.1 was later added to ChatGPT in May 2025.[117]
GPT-4.1 miniApril 2025DiscontinuedA smaller and cheaper version of GPT-4.1. Originally launched exclusively in the OpenAI API in April 2025. GPT-4.1 mini replaced GPT-4o mini in the May 2025 version of ChatGPT.[118]
o3April 2025DiscontinuedThe full release of the o3 model, emphasizing structured reasoning and faster performance compared to earlier "o" series models[119]
o4-miniApril 2025DiscontinuedA compact, high-efficiency version of the upcoming o4 model family, optimized for lower latency and lighter compute requirements.[120][121]
o4-mini-highApril 2025DiscontinuedVariant of o4-mini using more reasoning effort.[120][121]
o3-proJune 2025DiscontinuedA version of o3 which uses more compute to get better results, available to ChatGPT Pro subscribers.[122]
GPT-5August 7, 2025ActiveFlagship model replacing all previous available models, available for all free and paid subscribers.[123]

API üzerinden eski modellere erişebiliyor muyuz hala? Yoksa API üzerinden de mi kaldırmışlar?

Ben matematik için Gemini 2.5 Pro ve o3-mini kullanıyorum.
Hangi modelin ne kadar yaktığını buradan bakabilirsin. (buradaki her botu kullanabilirsin)

Çok uzun ve detaylı inceleme yapamadım. Ama iletişimde kullandığı dil ve bakış açısında değişimler olduğunu ve daha realisttik çözümler için mantık değişikliklerini fark ettim. Eskiden her şeye yaparım ederim, hadi sana yardımcı olayım diye pür şevk boş vaatlerinde biraz durağanlık fark ettim.
Olay ve konuları dramatikleştirme yerine daha yapıcı yorumları ile çözüm alternatifleri sundu.

Yeni versiyondaki free token miktarını ve Plus/Pro'daki farkları sordum. Doğal olarak Pro dahil yetersizlikleri konuştum.
Bir program geliştirmek istediğimi, kullanacağım DB'nin SQL'i için bile yeterli Token'a sahip olmadığını belirttiğimde, bana tüme varım metodunu uygulamamı belirtti (kelime bu olmasa da). Yani tümden gelimi kullanmamamı, token miktarı çok bile olsa, yapay zekaların Memory de bilgi saklama - hatırlama sorunlarını açıkladı. En üst seviye ücretli versiyonları bile kullansam anlık yüklediğim bilgi fazlalığından dolayı Yz'ların özellikle amnezi yaşamalarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Ama dB SQL'i haricinde yapmak istediğim programın yapması gerekenler ile günlük hayatdaki iş akışından da bahsettiğimde, yüklenecek bilginin kademeli ve sorunsuz işlenebilmesi için adımlar oluşturmadan bahsetti.

Önceki versiyonlarda benzer konuyu dile getirdiğimde bu kadar realistik ve çözüm odaklı olmak yerine, haydi koş yaparız ederiz, biz şuyuz buyuz vardı. ChatGPT sanki biraz daha ayakları üzerinde net duruş sergilemeye başlamış gibi.

Eskiden anlayışlı ve espritiüel idi, bol bol şaka yapardı, şimdi GPT-3 gibi monotonlaştı. Espri veya şaka yapmıyor, anlayışlı değil.

Ayarlar, kişiselleştirme, özel talimatlar ve orada ChatGPT nasıl bir kişiliğe sahip olsun var. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz

Hocam bunun karşılaştırmasını yapacak mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…