Çözüldü GPT diske Windows 8.1 yükleme sorunu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mir_as82

Hectopat
Daha fazla  
Laptopta bir HDD ve bir SSD var.
Windows yükleme USB si yaptim fakat yükleme ekranina geldiğimde NTFS olarak biçimlendirdigim SSD nin bölümüne windows yükleme yapamiyor. Bunun nedeni benim sistemimin legacy olması mi?
Gpt olan SSD nin bölümlerini sildigimde sorun kalmiyor ve kuruluma devam ediyorum.
Burada asıl sorun nedir?
GPT diske yükleme yapmamdaki ısrarım daha sonra SSD yi bölüp diğer bölümüne Mac OS X Yosemite kurmak istememden dolayı.

O zaman GPT olan SSD ye windows 8.1 kurabilir miyim?

Hocam benim sorunum MBR diske kurulum yapmak değil. GPT olan SSD nin NTFS olan birimine yükleme yapamiyorum.

Yükleme ekraninda ilgili bölümleri silince. Herşey yoluna giriyor. Ama sonunda baktigimda disk MBR oluyor.

Şimdi diskpart ile, diskimi seçtim ve "clean all" diyorum.
Daha sonra convert gpt deyip SSD yi GPT hale getireceğim. Daha sonra hiç birşey yapmadan Windows 8.1 bootable usb yi takıp yükleyeceğim?

Hocam sanirim sorunu tam olarak anladim. Benim uefi olarak yaptıgım hiç bir boot USB, direkt olarak laptop tarafından boot edilemiyor. Bunun nedeni nedir?
Bu sitede verilen uefi dosyaların hiçbirini direkt boot edemedim zaten.

Hocam Sony Vaio VPCF23P1E. Hocam inanın 15 günden fazla zamandır deliye döndüm. Ama sonunca sorunu tespit ettim. Yardım ederseniz çözeyim artık sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…