GPT mi MBR mi?

Yasin Karaçivi

Hectopat
Daha fazla  
Tüm Technopat kullanıcılarına merhaba! Arkadaşlar, bir sorum var. Bilgisayarıma UEFI destekli bir Windows 8.1 Pro 64bit kurmak istiyorum, makinemde UEFI desteği var(mış) fakat GPT ve MBR konusunda kararsızım, GBT'nin daha yeni bir sürücü sistemi olduğunu biliyorum fakat daha önce Windows 8 kullanan arkadaşlarıma format atmak istediğimde "seçilen disk GPT biçiminde." gibi hatalarla çok uğraştım. Biliyorsunuz ki bunun çözümü de bir hayli zahmetli.

GPT'den bu yüzden çekiniyorum yani ilerde eski bir windowsa dönmek istersem yada format atma gereği duyarsam bu hatayı alır mıyım? Eğer almayacaksam gönül rahatlığıyla kurabilirim.
Ayrıca GPT ve MBR ikileminde hangisini seçmeliyim? İkisi arasında performans farkı var mıdır?
Sayın forum üyeleri ve fikirlerine güvendiğim sayın @Recep Baltaş kardeşim, bu konuda sizden cevap bekliyorum...

Teşekkür ederim - Saygılarımla - İyi forumlar!

Arkadaşım bana sorarsan GPT daha yeni ve daha güncel bir format olduğu için ben GPT yaparım ileride de tekrar MBR ye dönmek istersen şu yolu izle;
Format ekranında iken Shift+F10 tuşlarına aynı anda bas çıkan pencereye şu kımutları gir;
diskpart
seldisk 0 (sıfır)
clean disk 0
exit
exit

Böyle yaparsan sorun kalmaz.

Arkadaşım bana sorarsan GPT daha yeni ve daha güncel bir format olduğu için ben GPT yaparım ileride de tekrar MBR ye dönmek istersen şu yolu izle;
Format ekranında iken Shift+F10 tuşlarına aynı anda bas çıkan pencereye şu kımutları gir;
diskpart
seldisk 0 (sıfır)
clean disk 0
exit
exit

Teşekkür ederim kardeşim peki bu komutlar sadece disk türünü mü değiştiriyor herhangi bir yedek almam gerekmiyor, demi?

Hmm anladım, teşekkür ederim peki bu "Seçilen disk GPT biçiminde" hatasını almamak için ne yapmak lazım, önce sistemin GPT veya MBR tesbitini yapıp ona göre mi USB hazırlayalım?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı