GPT UEFI kurulum yapılmıyor

merakligenc54

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar.
İnternetten indirdiğim ISO dosyasını flash belleğe yazmakda zorlanıyorum. UEFI desteklediği söylenen sistem UEFI kurulum yapmıyor. ISO'yu açtığımda MBR oluyor. Neden GPT olmadığı hakkında da biraz bilgi verirseniz sevinirim. Sadece sorunu çözmek istemiyorum aynı zamanda bilgide edinmek istiyorum. ISO dosyasını flash belleğe yazdırmak için ve GPT formatında UEFI kurulumu nasıl gerçekleştirebilirim?

İnternette herhangi bir siteden güncel olduğu söylenmiş ISO dosyaları 4 GB üstünde oluyor. GPT olarak USB hazırlamak istiyorsanız ISO dosyası 4 GB altında olmalı. Ve bu ISO dosyalarının UEFI desteği olduğu ancak, MBR disk türüne kurulabileceği söyleniyor. Fakat siz GPT olan şekilde temiz UEFI kurulumu yapmak istiyorsunuz.

Bunun için orijinal ISO dosyası (MSDN adıyla bulunabilir) veya eski sürüm olan boyutu 4 GB altında olan bir ISO dosyasını indirip Rufus programı ile USB belleğinize GPT ve UEFI destekli olarak FAT32 dosya sisteminde yazdırabilirsiniz. Zaten ISO dosyanız destekliyorsa Rufus ayarları otomatik yapacaktır. Ardından temiz kurulum yapabilirsiniz.

Sistem güncel olsun istiyorsanız aynı bu şekilde anlattığım gibi temiz kurulum yaparak, kurulum sonrasında Windows Update ile veya “Windows 10 güncelleştirme yardımcısı aracı” ile en son sürüme yükseltebilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus şu, güncelleştirme aracısını kullanmadan önce Windows'u etkinleştirin. Windows’u etkinleştirmeden yaparsanız örneğin yüklü olan ISO Pro ise fakat anakartınıza yapışmış dijital lisans Home ise güncelleştirme yapılandırılamadı hatası alırsınız ve bilgisayarınız siyah ekrandan sonra devam etmez sadece mouse aktif olur. Formattan başka çareniz kalmaz.

Bu dediklerime uyarsanız tertemiz güncel ve UEFI Windows 10 kurulumunu başarıyla tamamlarsınız.

Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın.

Deneyeceğim. Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…