GPU %100 ve FPS düşüşü

yasincagli

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle, daha 1 ay önce aldığım bilgisayarımda bugün bir sorun fark ettim normalde oyunlarda FPS'im çok yüksektir fakat bugün oldukça düştüğünü gördüm sona görev yöneticisine girdiğimde ekran kartımın %100 (67 derece) kullanımda olduğunu gördüm bu normal midir bilmiyorum fakat önce hiç bu kadar fazla kullanıldığını görmedim ve sonra tekrar oyuna girdiğimde FPS'imin sabit 120'den sürekli 80'lere veya 90'lara düştüğünü gördüm bunu tek bir oyun için örnek verdim diğer oyunlarda da hemen hemen böyle FPS düşüşleri oldu.

GPU kullanımınızın %100 olması gayet normal hatta olması gereken de budur zaten. Oyunlarda ekran kartının tam kapasite çalışması gerekir maksimum fps vermek için. FPS düşüsüne gelirsek de oyunlarda sahneden sahneye, durumdan duruma FPS düşüşleri olabilir. Fakat sisteminizde darboğaz sorunu varsa ondan dolayı da fps düşmesi yaşanıyor olabilir. İşlemci ve ekran kartınız nedir?

Şu anlık bir sıkıntı göremiyorum oyundan oyuna değişir bazıları ekran kartına bayağı yüklenir bazıları çok yüklenmez yani bunu kafaya takmanıza gerek yok asıl bilgisayar boşta iken %100 kullanıyorsa sıkıntı buradadır.

Ekran kartınızın tamamının kullanılması problem değil. Ama yanında işlemcinin de çalışması gerekli yoksa darboğaz oluşur. İşlemci kullanımınız nasıldı?
%20-25 civarlarındaydı (i5 11320H GTX 1650)

GPU kullanımınızın %100 olması gayet normal hatta olması gereken de budur zaten. Oyunlarda ekran kartının tam kapasite çalışması gerekir maksimum fps vermek için. FPS düşüsüne gelirsek de oyunlarda sahneden sahneye, durumdan duruma FPS düşüşleri olabilir. Fakat sisteminizde darboğaz sorunu varsa ondan dolayı da fps düşmesi yaşanıyor olabilir. İşlemci ve ekran kartınız nedir

i5 11320H GTX 1650 (Laptop)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı